Κατρούγκαλος: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για την ΝΔ - Λοβέρδος: Είστε "πολιτικό μαλάκιο"

Στα ύψη η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή την μη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο συνέδριο της Εσθονίας και τον συμψηφισμό κομμουνισμού ναζισμού.

«Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ο αντικομουνισμός είναι μια ιδεολογία μίσους, που είχε

εγκαταλειφθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας πως οι απόψεις αυτές περί συμψηφισμού ναζισμού και κομμουνισμού είναι «αιχμή του δόρατος της άκρας δεξιάς, δεν είναι πλειοψηφικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις ελληνικές εμπειρίες».

Ο κ.Κατρούγκαλος χαρακτήρισε επίσημη θέση της κυβέρνησης την επιστολή Κοντονή, τονίζοντας πως οι απόψεις αυτές δεν είχαν υποστηριχθεί ποτέ από το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου, επικαλούμενος το Συμβούλιο της Ευρώπης του 2006, αλλά και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου του 2009 που καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα επικαλέστηκε και παλαιότερες δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη ο οποίος χαρακτήριζε «τιποτόφρονες, αλαζόνες, ανιστόρητους και αμνήμονες» όσους επιχειρούσαν να εξομοιώσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανάρτηση της Εύας Καϊλή για τον παππού της έκανε λόγο για ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με «πτωματολογικά» επιχειρήματα που αρχικά μιλούσε για σφαγή του παππού της και μετά ομολόγησε ότι δεν είχε καμία σχέση εξ αίματος με εκείνον.

Η ΝΔ έχει μετανάστευσε ήδη στην άκρα δεξιά, δήλωσε, μιλώντας ταυτόχρονα για «ακραίο κέντρο» και για επικείμενη μετάβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην «ήδη μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ανδρ. Λοβέρδος: Είστε «πολιτικό μαλάκιο»

Για πολιτική αλητεία έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στο Γιώργο Κατρούγκαλο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «εγώ θα φύγω από το χώρο οριζοντίως, εσείς που είστε ευέλικτος ως υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, έχετε μέση εύκαμπτη, είστε ένα πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται πολιτικά εδώ και εκεί και καλύτερα να τα λέτε για τον εαυτό σας αυτά και να ζητήσετε συγνώμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα