Καταγγελία Μαγκριώτη: Πόροι για την επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη δόθηκαν για το μετρό της Αθήνας

Την μεταφορά πόρων που ήταν προγραμματισμένοι για την επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη , στην γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας καταγγέλει, ο Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο συντονιστής της κίνησης "Προοδευτικοί πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας", τονίζει μιλώντας στο thestival.gr, ότι είναι θετικό ότι έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, δημοπρατήθηκε

η γραμμή 4, του Μετρό της Αθήνας, ωστόσο υπενθυμίζει στους υπευθύνους ότι , από το 2012 μέχρι σήμερα, άλλαξαν τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό ΑΕ, που είχε διαμορφωθεί το 2010.

"Το 2010, ξεκίνησαν οι μελέτες, για τις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα. Οι μελέτες για την γραμμή 4, όπως και για την γραμμή, προς την (Νεάπολη-Σταυρούπολη-Πολίχνη-Ευκαρπία), θα ολοκληρώνονταν ταυτόχρονα. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη το κόστος θα ήταν περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ ενώ το κόστος της γραμμής 4 θα είναι 200 εκατομμύρια παραπάνω, δηλαδή περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ. Παρότι ξεκίνησαν μαζί οι μελέτες, δυστυχώς, αυτές της επέκτασης του Μετρό, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, πάγωσαν στο 2012, ενώ της γραμμής 4 στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν, έστω και με καθυστέρηση", δήλωσε στο thestival.gr, ο κ. Μαγκριώτης.

"Πριν λίγες μέρες , διάβασα, την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, ότι ολοκληρώθηκε ο χρόνος υποβολής των προσφορών για την γραμμή 4 και το κόστος του έργου θα είναι 1.45δισ. ευρώ. Οι πόροι, που ήταν προγραμματισμένοι, για την Δυτική Θεσσαλονίκη, προστέθηκαν στην γραμμή 4.Η προηγούμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε δυο σταθμούς και η σημερινή, ακόμη ένα και διπλασίασαν σχεδόν την γραμμή 4", αναφέρει ο Γιάννης Μαγκριώτης.

Τέλος τονίζει ότι πέρα από τις ευθύνες, των κυβερνήσεων, ευθύνες υπάρχουν και στους βουλευτές και στους επικεφαλείς των φορέων της Θεσσαλονίκης, που γνώριζαν τις αρνητικές εξελίξεις και ποτέ δεν ασχολήθηκαν, στα σοβαρά.

"Μια τυχαία λεπτομέρεια. Από το 2012 και μετά, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, είναι βουλευτές Αθηνών και μάλιστα της Β ' Αθηνών", λέει με νόημα ο κ. Μαγκριώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα