Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δ. Θεσσαλονίκης - "Να μην κατεβάζουν σκουπίδια οι πολίτες"

Χειρότερη γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη. Από την περασμένη Δευτέρα συμβασιούχοι που εργάζονται στο τομέα της Καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενώ σήμερα, Τετάρτη, προχώρησαν και σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΜΑ.

Μιλώντας

στο thestival.gr, o Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, τόνισε οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κατάληψη και δεν επιτρέπουν να βγει κανένα απορριμματοφόρο. Όπως αναφέρει επέτρεψαν μόνο τρία μικρά αυτοκίνητα για τα νοσοκομειακά απόβλητα, μία κλούβα για τους παιδικούς σταθμούς, λεωφορεία που μεταφέρουν εθελοντές στα καμπ προσφύγων και οχήματα μεταφοράς ΑμεΑ.

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, σε επικοινωνία που είχε με τους εργαζόμενους του διεμήνυσαν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι αύριο στις 09.30 και στη συνέχεια θα επιτρέψουν να βγουν κάποια οχήματα.

" Έκλεισαν την είσοδο του αμαξοστασίου. Δεν επιτρέπουν να βγει τίποτα. Αν μας επιτρέψουν αύριο στις 09.30, δεν θα είναι μεγάλο το κακό. Βέβαια σε κάποια σημεία όπως στο κέντρο θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα", δηλώνει ο κ. Ψαρράς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα παρουσιάζεται, όπως ήταν λογικό στο κέντρο της πόλης καθώς σε αυτό είναι συγκεντρωμένα καταστήματα ενώ μαζεύεται και ο περισσότερος κόσμος.

Γι αυτό το λόγο ο κ. Ψαρράς απευθύνει έκκληση προς καταστηματάρχες και πολίτες να είναι φειδωλοί με τα σκουπίδια.

"Στο κέντρο αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα και αυτό είναι λογικό, αν υπολογίσετε πως έχουμε τέσσερα προγράμματα αποκομιδής την ημέρα στο κέντρο της πόλης. Παρακαλούμε οι πολίτες να είναι όσο γίνεται φειδωλοί στο να κατεβάζουν σκουπίδια. Να κάνουν όσο υπομονή μπορούν μέχρι αύριο το πρωί να δούμε τι εξελίξεις", τόνισε ο κ. Ψαρράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα