Καμίνης: Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου τη Θεσσαλονίκη! Είναι από δω η γυναίκα μου είναι και πόλη του Μπουτάρη

Στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική του ομιλία στο συνεδριακό κέντρο "Ιώαννης Βελλίδης" βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το νέο πολιτικό φορέα στην Κεντροαριστερά, Γιώργος Καμίνης.

Παρών μεταξύ άλλων στην ομιλία του κ. Καμίνη είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τον στήριξε ανοιχτά με άρθρο του στην εφημερίδα "Το Βήμα".

Την

ομιλία του Γιώργο Καμίνη άνοιξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης ο οποίος εξέφρασε επίσης τη στήριξη του στο δήμαρχο Αθηναίων.

"Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί έχω παντρευτεί Θεσσαλονικιά και ο δεύτερος είναι γιατί είμαι στο δήμο του Γιάννη Μπουτάρη του φίλου και ουσιαστικά από δω άρχισε η εκλογική μου εκστρατεία και με εξαίρεση αύριο στην Κέρκυρα και δω ολοκληρώνεται. Αισθάνομαι την ανάγκη να έρθει να ψηφίσει κάθε δημοκράτης. Δεν είναι θέμα κομματική ταυτότητας, ούτε τίθεται καν και τέτοια προϋπόθεση", τόνισε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:

"Πρόκειται για ένα εγχείρημα που υπερβαίνει τα όρια μιας παράταξης. Είναι ένα εγχείρημα εθνικής εμβέλειας. Η χώρα χρειάζεται ένα ενοποιητικό ιστό για την ενώσει πάλι. Με διχασμένη τη χώρα όπως τη βλέπω τώρα δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που χρειάζεται για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε".

"Εδώ είμαστε να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο κόμμα. Το κόμμα αυτό να γίνει η ραχοκοκαλιά του πολιτικού συστήματος και μετά από αυτό να ρθούμε σε εθνική συνεννόηση σε βασικά πράγματα για να μπορέσουμε όπως το καναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν μετά από εμάς στην κρίση αλλά βγήκαν πριν, όπως το καναν αυτοί να βρούμε ένα κοινό έδαφος να προχωρήσουμε", κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα