Κάμπορα: Στην καρδιά μου ο Άρης

Gια το μεγάλο φιλικό που θα δώσει ο Άρης κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και για τις αναμνήσεις του από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής, Χαβιέ Κάμπορα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4 FM»:

Για το που βρίσκεται τώρα: “Αυτή τη στιγμή είμαι στο σχολείο των παιδιών μου, να σας πω την αλήθεια... (σ.σ. γέλια)”.

Για το αν συνεχίζει το ποδόσφαιρο

ή έχει αποσυρθεί:

“Έκλεισα την καριέρα μου στην Ελλάδα και τη Βέροια. Έχω κρεμάσει τα παπούτσια μου εδώ και δύο χρόνια...”.

Για το αν συνεχίζει στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο:

“Είχαμε αποφασίσει με την οικογένεια μου να απομακρυνθώ από το ποδόσφαιρο. Δεν κάνω κάτι σχετικά με τον χώρο. Αποφάσισα να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου. Είχα πρόταση να αναλάβω τις ακαδημίες της Ροζάριο, αλλά για την ώρα δεν περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό μου”.

Για το κατά πόσο είναι ενημερωμένος για την επερχόμενη φιλική αναμέτρηση του Άρη με τη Μπόκα Τζούνιορς:

“Φυσικά και το γνωρίζω. Έχω και εγώ τις πληροφορίες μου. Μου ξυπνάει πολύ όμορφες αναμνήσεις. Ζήσαμε μία εκπληκτική και ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Οι τωρινοί παίκτες του Άρη, να το ευχαριστηθούν όσο μπορούν”.

Για τη θέση που έχει ο Άρης στην ποδοσφαιρική του καριέρα και την καρδιά του:

“Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Έζησα εκπληκτικά πράγματα εκεί. Μάλιστα πήραμε ένα κουταβάκι και του έδωσα το όνομα του Άρη. Στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη ένιωσα ξανά ποδοσφαιριστής. Εκείνοι οι 18 μήνες έχουν μείνει βαθιά στην καρδιά μου. Ο Άρης και ο κόσμος του, θα είναι κάτι που πάντα θα κουβαλάω μέσα μου”.

Για τη δεύτερη σεζόν του στον Άρη και τα 16 γκολ που είχε πετύχει:

“Ποδοσφαιρικά, ήμουν σε ένα πολύ καλό σημείο. Μαζί με άλλες δύο-τρεις σεζόν, ήταν από τις κορυφαίες στην καριέρα μου. Ένιωσα σεβασμό και αναγνώριση. Ο Άρης μου έδωσε αυτοπεποίθηση και έφτασα σε ένα υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο”.

Για τα γκολ που ξεχωρίζει από τη θητεία του στον Άρη:

“Τα δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ένα ακόμα γκολ που θυμάμαι, ήταν εκείνο με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη μονομαχία του Σάκη (σ.σ. Πρίττα) με την άμυνα του Ολυμπιακού. Υπήρχε απίστευτος παλμός από την κερκίδα. Κάθε φορά που μαζευόμαστε οικογενειακά, η γυναίκα μου λέει για το πως έζησε εκείνο το γκολ με τον ΠΑΟΚ. Είχε χάσει το παιδί από τα χέρια της και το έβλεπε να σηκώνεται ψηλά στις κερκίδες. Δεν μπορεί να το ξεχάσει με τίποτα”.

Για τη συνεργασία του με τον Εκτορ Κούπερ:

“Ήταν ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Ήταν μεγάλη τύχη για μένα. Έμαθα πολλά αυτόν. Ακόμα αποδεικνύει την αξία του με τη δουλειά του στην Εθνική Αιγύπτου. Ήμουν ευλογημένος που δούλεψα μαζί του, όπως και ο Άρης φυσικά”.

Για το αν κράτησε επαφή με κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες του στον Άρη:

“Μιλάω με αρκετούς. Μέχρι χθες είχα επαφή με τον Αράνο, τον Μπατιόν αλλά και τον Πίτου Γκαρσία με τον οποίο είμαστε κουμπάροι. Όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Ότι το να αγωνίζεσαι σε ένα γήπεδο όπως του Άρη, είναι κάτι το εκπληκτικό. Σου γεννά συναισθήματα που σε βοηθούν να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό”.

Για το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη και αν σκοπεύει να έρθει ξανά στην Ελλάδα:

“Σίγουρα ο Άρης βρίσκεται σε μία θέση που δεν του αρμόζει. Ο,τι έγινε όμως, έγινε. Θα ξαναβρεθούμε εκεί που μας αξίζει. Οι οπαδοί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Μας δίνουν δύναμη. Μας αφυπνίζουν και μας ωθούν να πηγαίνουμε μπροστά. Ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί και να στηρίζει την ομάδα. Είμαστε σε πόλεμο και με τους οπαδούς κοντά μας, θα τον κερδίσουμε. Έχω μιλήσει με Σάχα, Σκόκο, Πελεγκρίνι και άλλους. Τους άρεσε να παίζουν στην έδρα μας και τους δυσκόλευε πολύ όταν ήταν γεμάτο. Ο κόσμος είναι που θα ωθήσει την ομάδα για να βρεθεί ξανά στην 1η κατηγορία”.

Και η... χάρη που ζήτησε από τον κόσμο:

“Να ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Όταν τραγουδούσαν τον... τρελογιατρό, μου ξυπνούσαν απίστευτα πράγματα. Να μην σταματήσουν να το τραγουδούν. Μόνο αυτό ζητάω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα