Κ. Νοτοπούλου: Ταξική επιλογή το μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη- Η αντίδραση Τζιτζικώστα - Κυρίζογλου (VIDEO)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που ξεκίνησε σήμερα για την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ξεκινώντας η συνάντηση, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος ζήτησε να γίνουν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος τόνισε πως η συνάντηση αυτή γίνεται για να ακούσουν οι φορείς και όχι για να τοποθετηθούν. «Πρώτα να ακούσουμε τις προτάσεις και μετά να τοποθετηθούμε», είπε.

Το λόγο πήρε πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έπρεπε να αποχωρήσει, προκειμένου να μεταβεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ρόδου, ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε η διεύθυντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις της.

Η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως είναι στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού η αναβάθμιση των παραμελημένων δυτικών συνοικιών, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως η ίδρυση των ΤΟΜΥ, η ανέγερση σχολείων, η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και η ανάπλαση του χώρου καθώς και η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου μελά στους κατοίκους.

Όπως είπε, το μετρό είναι πρώτο στην ιεράρχηση της κυβέρνησης με τις επεκτάσεις στα δυτικά να γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

«Οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια ένιωθαν ξεχασμένοι από την πολιτεία. Αποτελεί στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού και αυτό νομίζω έχει φανεί ήδη, η συνολικότερη αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών. Οι επεκτάσεις του μετρό στα δυτικά σχεδιάζονται γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Για μας αυτό συνιστά μια ταξική επιλογή», τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τοποθέτηση της κ. Νοτοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος αφού συμφώνησε με όσα είπε ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως εδώ ήρθαμε να ακούσουμε και δεν κάνουμε πολιτική καπηλεία.

«Το λέμε αυτό για να μη νομίζει κανείς ότι δια της σιωπής αποδεχόμαστε αυτά που ακούμε», δήλωσε.

«Είναι καλοδεχούμενη αυτή η συνάντηση. Είναι θετικό, αλλά να θυμίσω όμως ότι έχουμε πει την άποψη, έχουμε μνήμη και θυμόμαστε πράγματα. Είναι θετικές οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις αλλά να ξέρουμε ένα χρονοδιάγραμμα, πότε θα καταλήξουμε σε οριστικές μελέτες, πότε θα καταλήξουμε στη δημοπράτηση των οριστικών αυτών μελετών και επίσης αν υπάρχει χρηματοδότηση, ποιο ειναι το κόστος της χρηματοδότησης αυτών των εργασιών», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα