Κ. Μητσοτάκης: Ιδιώτες στην καθαριότητα - Θα ζητήσουμε εξεταστική για το Noor 1 (VIDEO)

Πυρά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Noor 1 και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των συμβασιούχων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Μητσοτάκης

ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την χτεσινή του άρνηση από το βήμα της βουλής τονίζοντας «δεν στέκει η δικαιολογία του κ. Τσίπρα ότι είναι ανοιχτή η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Όλες οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι για υποθέσεις ανοιχτές στη δικαιοσύνη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέμεινε στο «μοντέλο» 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο για τα επόμενα 5 χρόνια. Όπως είπε πρέπει να μειωθεί το Δημόσιο, όχι όμως με απολύσεις αλλά με εξορθολογισμό φορέων.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί στρατιές συμβασιούχων με “τυράκι μονιμοποιήσεων”.

«Ο εργαζόμενος που θα υπογράφει σύμβαση με το Δημόσιο, θα το κάνει για συγκεκριμένους μήνες και από εκεί και πέρα δεν θα δημιουργούνται ελπίδες», πρόσθεσε.

Επανέλαβε την επιθυμία του για σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ειδικά στο θέμα των απορριμμάτων λέγοντας ότι «κάποιοι δήμοι ήδη το θέλουν και πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτό είναι προς το συμφέρον τους».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους σημερινούς συμβασιούχους θα μπορούσαν να είχαν απορροφηθεί από αυτά τα ιδιωτικά σχήματα.

Δείτε το βίντεο του news247.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα