Κ. Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Καμμένου

Για την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, τις κατηγορίες κατά της συζύγου του αλλά και το θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε αναφορικά με την άδεια που δόθηκε στο ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη: "Η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει

το δικαίωμα στην άδεια. Η Κυβέρνηση το έκανε 8 χρόνια. Η Κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά αυτήν την απόφαση

Στην υποδοχή Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ.Βούτσης, ένας εκπρόσωπος «των Πυρήνων της Φωτιάς» & ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αντιεξουσιαστών και νέας γενιάς τρομοκρατών".

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση οπλισμού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: "Οι Καμμένος & Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο. Η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης" ενώ συνέχισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας:

"Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές: "Στις Σκουριές θα χαθούν δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Και βλέπετε εδώ την αντίφαση. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής μας από αυτήν της Κυβέρνησης".

Παράλληλα, παρουσίασε κάποιους από τους βασικούς πυλώνες της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία της χώρας:

"Ούτε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν, ούτε αθρόες προσλήψεις.

Δεν θα μονιμοποιήσουμε συμβασιούχους.

Θα εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.

Θα βάλουμε συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία.

Θα ελέγξουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της".

Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση που συχνά αποτελεί θέμα συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: "Πολύ σύντομα θα μιλήσω αναλυτικά για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία πρέπει να συνοδεύσει το τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την οικονομία. Διότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα θεσμών, δεν έχει μόνο πρόβλημα οικονομίας", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου: "Αυτή είναι η δική μου πρόθεση. Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, όχι για γυρίσουμε πίσω στο σημερινό σύστημα, αλλά για να αποκτήσουμε ένα σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες τώρα. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω πιο αναλυτικά για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκλογική νομοθεσία. Θα τεθούν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το Σύνταγμα. Εγώ δεν είμαι βέβαιος, ότι η Κυβέρνηση τελικά θα ξεκινήσει τη διαδικασία της αναθεώρησης, αλλά έχουμε στο μυαλό μας - και εγώ προσωπικά - ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τον επόμενο καταστατικό χάρτη της χώρας".

Στη συνέντευξή του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της συζύγου του σχετικά με τις κατηγορίες που τις απευθύνουν, κάνοντας λόγο για συνεχή στοχοποίηση και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από πλευράς κυβέρνησης: "Θεωρώ ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της συζύγου μου. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι πολύ άνανδρο αυτό, η σύζυγός μου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα αμυνθεί αυτόν τον τρόπο. Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, και είναι μια υπόθεση η οποία ήταν γνωστή, διότι ήταν αναρτημένη στο βιογραφικό της, εδώ και εφτά χρόνια. Λοιπόν, ας συζητήσουμε για την ουσία και ξέρετε δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση. Εγώ θέλω να συζητήσουμε και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια, για την οικονομία, για τα προβλήματα του τόπου, για την ανεργία, για τους φόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που επιδιώκει συνέχεια να αλλάξει την ατζέντα, διότι ακριβώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αμείλικτη πραγματικότητα που αυτός έχει δημιουργήσει".

Σχετικά με τους ανθρώπους που στελεχώνουν τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: "Η πολιτική και τα κόμματα είναι άνθρωποι. Έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους και παραγωγή προγραμματικού λόγου στην αντιπολίτευση, που δε νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί σε αυτό το επίπεδο από κόμμα το οποίο διεκδικεί την εξουσία. Έχουμε μια γόνιμη ώσμωση μεταξύ παλιών και νέων στελεχών".

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε και το δικό του όραμα σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας: "Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο πρωθυπουργός, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο τέλος αυτού του εφιάλτη και θα την βάλει σε μια τροχιά βιώσιμης και υγειούς ανάπτυξης. Θα μειώσει την ανεργία, θα μειώσει τους φόρους, θα φέρει επενδύσεις, θα ξανακάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα".

Παράλληλα, εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη την τετραετία: "Εκτιμώ ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία. Είμαι περίπου βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Διότι η ίδια η Κυβέρνηση βουλιάζει, όχι μόνο στα σκάνδαλα, αλλά στη δικιά της μνημειώδη ανικανότητα να κάνει τη ζωή του μέσου πολίτη, ο οποίος μας ακούει σήμερα, καλύτερη. Από αυτό κρίνονται τελικά οι Κυβερνήσεις. Από τη δυνατότητά τους να βελτιώσουν την καθημερινότητα".

Keywords
Τυχαία Θέματα