Κ. Κυριάκος: Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη πρότυπο

Για την απόφαση του να είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης, μίλησε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Κυριάκος.

Ο κ. Κυριάκος τόνισε πως ήταν αναπάντεχη η πρόταση για να είναι υποψήφιος, ωστόσο αποφάσισε να αποδεχτεί την τιμητική, όπως την χαρακτήρισε πρόταση της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας πως είναι χαρά και ενθουσιασμός η συμμετοχή

του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, γιατί η πολιτική είναι η λύση και όχι το πρόβλημα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το όνομα του πρότεινε στην κ. Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης, αφού ο ίδιος δεν είχε συναντηθεί πότε με την ίδια.

«Έψαξε έμαθε για μένα και με πολύ ωραίο τρόπο μου έκανε αυτή την τιμητική πρόταση. Την αποδέχτηκα με χαρά και ενθουσιασμό», τόνισε.

Όπως είπε μεγάλωσε σε πολιτικό σπίτι και το ενδιαφέρον του για την πολιτική ξεκίνησε από όταν ήταν μικρός. Δηλώνει κεντροαριστερός και σοσιαλιστής, όλα τα χρόνια της ζωής του και θεωρεί σημαντικό το γεγονός, ότι όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να μην γίνει γνωστή η πολιτική του ταυτότητα, καθώς όπως είπε ήθελε να την διαχωρίσει από την επαγγελματική του πορεία.

O Κυριάκος Κυριάκος εργάστηκε για 20 χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πριν πάρει την απόφαση να αφήσει τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ομάδας.

Αν θεωρηθεί ότι θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά η ταύτιση του με τον Δικέφαλο του Βορρά; Ο ίδιος απαντά ότι θα παίξει ρόλο σίγουρα τόσο θετικά όσο και αρνητικά, ωστόσο παίρνει θετικά μηνύματα ακόμα και από οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επανένωση με την κοινωνία γιατί υπάρχει μια αποπολιτικοποίηση του κόσμου.

«Να κάνουμε αυτό που λέμε και στο σύνθημα μας. Την πολιτική αλλιώς. Να μας βρίσκει ο κόσμος τα γραφεία μας να είναι ανοιχτά», επισήμανε.

Όσον αφορά την απόφαση του να είναι υποψήφιος το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε πως έχει υπηρετήσει τον χώρο τόσο ενεργά όσο και ως απλός ψηφοφόρος και αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο να διευρυνθεί και να επανέλθει εκεί που ήταν.

Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα εσωστρέφειας από την βάση μέχρι την κορυφή και πρέπει να ανακτήσει την μεγάλη πολιτική του δύναμη.

«Αυτή την ντροπή να λέει κάποιος ότι είναι ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να σταματήσει να έχει τα βέλη στραμμένα προς τον εαυτό του. Παρά έδειξε ανωτερότητα.», ανέφερε τονίζοντας πως το κόμμα πρέπει να κατανοήσει την βάση, να την επανενώσει και να την διευρύνει.

Ο Κυριάκος Κυριάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για το όραμα του για την Θεσσαλονίκη, την οποία θέλει να δει ως πόλη πρότυπο. Όπως τόνισε είναι η πόλη με τα μεγαλύτερα προοδευτικά ρεύματα, ωστόσο έχει πάνω της σκληρά συντηρητικά καπάκια, τα οποία πρέπει να πετάξει.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη φροντίδα στα πανεπιστήμια της πόλης, τα οποία χαρακτήρισε τα καλύτερα της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως πρέπει τεθεί ένα καινούργιος αστικό σχεδιασμός για την Θεσσαλονίκη, που θα της δώσει ευρωπαϊκή προοπτική.

Ανέφερε ως παράδειγμα την δυτική είσοδο της πόλης, η οποία διαθέτει πολλούς ελεύθερους χώρους, οι οποίοι πρέπει να εκμεταλλευτούν και γιατί όχι να δώσουν και συμβολισμούς όπως είπε ότι αυτή είναι είσοδος στη Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα