Κ. Χατζηδάκης: Έβαλαν τρικλοποδιά στον εαυτό τους και τη χώρα

Ως «ετεροβαρή συμφωνία η οποία εκθέτει την κυβέρνηση, αλλά κυρίως ζημιώνει τη χώρα», περιέγραψε το ανακοινωθέν το Eurogroup ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στη «Νέα Σελίδα», ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι με την απόφαση του Eurogroup «ούτε πιστοποιητικό βιωσιμότητα

για το χρέος πήραμε -που το είχαμε το '14-, ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε κάτι ουσιωδώς διαφορετικό για το χρέος, ούτε ορατή έξοδο στις αγορές».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δέχτηκε, με κάποιες διακοσμητικές αλλαγές, την πρόταση που είχε απορρίψει στο προηγούμενο Eurogroup, στις 22 Μαΐου» και ότι γενικότερα «έβαλαν τρικλοποδιά στον εαυτό τους, όμως, δυστυχώς, και στη χώρα».

Ερωτηθείς με ποιον θα μπορούσε η Ν.Δ. να αλλάξει τη συμφωνία, σημείωσε ότι «προφανώς εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ Νο2 για να υποσχεθούμε ότι θα καταργήσουμε το τέταρτο μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο».

«Από την άλλη», υπογράμμισε, «η συμφωνία δεν είναι γραμμένη σε πέτρα», ενώ σημείωσε ότι «η απάντηση της Ν.Δ. θα είναι ένα δικό της ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, λ.χ. στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την παιδεία κ.ο.κ., που θα βρίσκεται πέρα από το μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα