Ισόπαλη η Εθνική Ελπίδων με την Κροατία στην Τούμπα

Η Εθνική Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας, στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019, που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει μία σπουδαία νίκη, ωστόσο παρέμεινε σε ισοβαθμία (στους 13 βαθμούς) με τους Κροάτες, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας αήττητη την πορεία της στις 5 πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Euro U21.

Το σύνολο του

Αντώνη Νικοπολίδη προηγήθηκε στο παιχνίδι, με τον Μανθάτη να ανοίγει το σκορ στο 65ο λεπτό. Ένα ολέθριο λάθος του Αστρά στο 74΄ όμως, που του γλίστρησε η μπάλα μέσα από τα χέρια σε σουτ του Μπρέκαλο έξω από την περιοχή, έφερε την ισοφάριση για την Κροατία.

Οι Κροάτες βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι έχασαν πέναλτι στο 41΄, με τον Μπρέκαλο να εκτελεί άστοχα άουτ. Η Ελλάδα, που αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 83΄ εξαιτίας αποβολής του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (δεν φάνηκε να είναι σωστή η απόφαση του διαιτητή), έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88΄ με τον Μαυροπάνο που πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πόσαβετς έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και διατηρώντας το 1-1 μέχρι τη λήξη.

Συνθέσεις:

Ελλάδα: Κότσαρης(71’ Αστράς), Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλιος, Ανδρούτσος, Μανθάτης(85’ Μαυροπάνος), Λάμπρου(66’ Λημνιός), Κουλούρης.

Κροατία: Πόσαβετς, Κάρατσιτς, Σόσα, Σίμιτς, Τσαλέτα-Καρ, Μπάλιτς(70’ Ιβάνουσεκ), Σούνιτς, Μόρο, Μποκάι(45’ Μάγερ), Μπρεκάλο, Γιάκολις(93’ Μπάσιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα