Ηλίας Παπαθεοδώρου: Αποφασιστικότητα και θέληση σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 78-71.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τους παράγοντες που έφεραν τη νίκη αλλά και τους Τζάκσον, Κόνιαρη και Κατσίβελη

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: «Είναι μία πολύ όμορφη μέρα για εμάς. Επικρατήσαμε επί ενός αντιπάλου όπως

είναι ο Ολυμπιακός, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο για 40 λεπτά. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα σημαντικά κομμάτια που χρειάζεται για να έρθει η νίκη σε ένα τέτοιο ματς. Είχαμε αποφασιστικότητα, θέληση και καθαρό μυαλό, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας καλή ομαδική λειτουργία. Είναι σημαντική νίκη για πολλούς λόγους καθώς καταφέραμε να επιβληθούμε σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια οι παίκτες και οι συνεργάτες μου που κάνα πολύ καλή δουλειά. Εκμεταλλευτήκαμε και τη κούραση του Ολυμπιακού από το παιχνίδι της Ευρώπης και θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βοήθησε την ομάδα μας και θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν μεγαλύτερη συμπαράσταση, γιατί κάνουμε μία νέα προσπάθεια, όμορφη και χρειαζόμαστε τον κόσμο μας».

Για το πως έφτασε στο σημείο να μπορεί να επιβληθεί για 40 λεπτά κόντρα σε μία τέτοια ομάδα: «Είναι από τα ματς που σε οποιοδήποτε σημείο δεν είσαι συγκεντρωμένος είναι εύκολο να σε πάει πίσω κατευθείαν. Ήταν μονόδρομος να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο σήμερα και καταφέραμε να έχουμε αυτή την εικόνα».

Για το αν δείχνει κάτι για το μέλλον αυτή η νίκη: «Αυτή είναι μια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας και μετά βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχουμε ξεκαθαρίσει το τι θέλουμε να κάνουμε. Δείχνει ότι υπάρχει μια δυναμική στο γκρουπ ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτή την ομάδα και ταυτόχρονα είναι δεδομένο ότι χρειάζεται εγρήγορση, συνέχεια και επιμονή για να μεγαλώσουμε το διάστημα της καλής μας απόδοσης και να μπορέσουμε να φθάσουμε σ’ ένα σημείο. Δεν χτίζονται όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Απαιτεί χρόνο για να φθάσεις στο σημείο να παίζεις στο όριο των δυνατοτήτων σου»

Για τον Τζάκσον και το ότι δεν αγωνίστηκε αρκετά παρά την καλή του εμφάνιση: «Ξεκίνησε πολύ καλά. Δεν είναι στο 100% και χρειάζεται να βρει ρυθμό. Η θέση που έπαιξε έχει πολλές επαφές και μάχες σώμα με σώμα και επειδή χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ, για αυτό έπαιξε 12 λεπτά».

​Για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα συντηρούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διψήφια διαφορά: «Είναι σπάνιο, δε θυμάμαι ποτέ να έχανε με αυτές τις διαφορές ο Ολυμπιακός στο Πρωτάθλημα. Στο τέλος θέλαμε να μεγαλώσουμε τη διαφορά όχι γιατί θεωρούμε ότι θα ισοβαθμήσουμε με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, γνωρίζουμε 100% που βαδίζουμε και τι θέλουμε. Απλά θέλαμε ένα καλάθι παραπάνω από τη στιγμή που είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Όχι, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα είσαι εμφανώς ανώτερος. Το καταφέραμε και τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες».

​Για τον Κατσίβελη και Κόνιαρη: «Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι τα πήγες καλά. Είχαμε καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη, ηρεμία και κατεύθυνση στην επίθεση. Θεωρώ όμως ότι και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα»

​Για το αν χάρηκε αυτή τη νίκη περισσότερο ή αυτή που είχε πετύχει ως προπονητής της Κηφισιάς: «Ο Ολυμπιακός χάνει σπάνια από ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού. Είναι άλλο να κερδίζεις με την Κηφισιά κι άλλο με τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο δίπλα σου. Είναι διαφορετικά τα συναισθήματα. Εδώ νιώθεις ότι είσαι σε μεγάλη ομάδα και κερδίζεις έναν μεγάλο αντίπαλο. Είναι διαφορετικά συναισθήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα