Η Θεσσαλονίκη ταξιδεύει το 2018 σε Αραβική Χερσόνησο, Αμερική και Γερμανία

Συνεχίζεται και το 2018 η τουριστική δράση του δήμου Θεσσαλονίκης, «Διπλωματία των πόλεων» με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης και την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην πόλη.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και υπεύθυνοι του Τμήματος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης

συζητήθηκε με εκπροσώπους του τουρισμού το πρόγραμμα της «Διπλωματίας των Πόλεων» για το 2018, ενώ προτάθηκαν ιδέες για δράσεις, αλλά και για προορισμούς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέγκας στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου μαζί με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων σε δύο προορισμούς στην Αραβική Χερσόνησο, εκ των οποίων ο ένας είναι η Ντόχα, προκειμένου να συμμετέχουν σε επενδυτικά forum.

Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε πως δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την Γερμανία, αναφέροντας την Κολωνία και το Ντίσελντορφ και προς το τέλος της χρονιάς ο δήμος θα στραφεί σε αγορές της Αμερικής και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Πέγκας σημείωσε ότι μέσω της «Διπλωματίας των Πόλεων» η Θεσσαλονίκη έχει εισέλθει στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ έχουν διπλασιαστεί οι ξένοι επισκέπτες στην πόλη.

«Υπάρχει σημαντικός βαθμός ωρίμανσης της προσπάθειας από φορείς. Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη. Έχουν διπλασιαστεί οι ξένοι επισκέπτες. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο κοινωνό της προσπάθειας. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στις δυτικές αγορές. Σε κάποιες αγορές δεν είμαστε ελκυστικοί και πρέπει να γίνουμε. Στοχεύουμε στο να θωρακίσουμε την προσπάθειας διπλωματίας των πόλεων. Χρειαζόμαστε θεσμική προστασία για να συμμετέχουμε σε forum οργανωμένα. Να σκεφτούμε άλλες αγορές και άλλους προορισμούς ανάλογα με τις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Πέγκας.

Για τη δράση Study Thessaloniki τόνισε ότι πρέπει να γίνουν από πλευράς δήμου αυτόνομες εξορμήσεις σε Κωνσταντινουπολη και Βαλκάνια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Μπουτάρης επαναλαμβάνοντας την πρόταση του να αποκατασταθεί το τέλος διανυκτέρευσης σημειώνοντας ότι «προτείναμε τέλος διανυκτέρευσης στην υπουργό και αυτή το έκανε φόρο».

Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε πως ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρέπει να περάσει στα χέρια των επαγγελματιών αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το «κράτος ότι θυμάται χαίρεται».

Επίσης, τουριστικοί πράκτορες που βρέθηκαν στην συνάντηση επισήμαναν την κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία όπως ανέφεραν βγάζουν καπνούς, ενώ τόνισαν και το ζήτημα της καθαριότητας στην πόλη.

Σημειώνεται ότι το αναλυτικό πρόγραμμα της Διπλωματίας των πόλεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά σε δύο βδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα