Η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον χορό των κινητοποιήσεων: Πορεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον χορό των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούντα στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Υγείας, καλεί τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, με κατάληψη το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Το

κάλεσμα είναι για τις 8 το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. ΑΠό εκεί η πορεία θα ξεκινήσει και μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών, θα καταλήξει στην οδό Αγίου Δημητρίου και το ΥΜΑΘ.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ειδικά σε ό,τι αφορά τον χώρο της υγείας περιελάμβαναν προσλήψεις 9.000 υπαλλήλων στα νοσοκομεία το 2015 και άλλους 10.000 το 2016, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης στην υγείας. Ωστόσο, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, απέχει μακράν: «Τα Νοσοκομεία έχουν ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από 1δις ευρώ. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας δεν ξεπερνούν το 5% του ΑΕΠ (ανάλογες με εκείνες τριτοκοσμικών χωρών). Εξαιτίας αυτού οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν από τη τσέπη την υγεία τους (όσοι έχουν) και υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσια υγείας και διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία και κατάργηση των μνημονίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα