Η Ντίνα Νικολάου περιγράφει πώς έζησε την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Ντίνα Νικολάου στο περιοδικό People και στη Φανή Πλατσατούρα. Μεταξύ άλλων, περιέγραψε το πώς έζησε την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, καθώς βρισκόταν στο Παρίσι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Είσαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι;

Με το βαλιτσάκι μου. Το οποίο έχει μέσα μαχαίρια, λαβίδες, τσιμπίδες, κουτάλες και τα σχετικά. Πάντα μετά την αποβίβαση πρέπει να περιμένω για να πάρω τις αποσκευές – πού να ανεβάσω όλα αυτά τα

επικίνδυνα εργαλεία στο αεροπλάνο; Άσε που μου γίνονται έλεγχοι όλη την ώρα εξαιτίας του περιεχομένου!

Πώς είναι η ζωή σου στη Γαλλία;

Από το ένα μαγαζί στο άλλο. Έχουμε ανοίξει τέσσερα συνολικά, με πιο γνωστό το εστιατόριό μας, το Evi Evane, που βρίσκεται στο έκτο διαμέρισμα, πολύ κοντά στην Παναγία των Παρισίων, δέκα λεπτά με τα πόδια.

Άρα βίωσες από κοντά την καταστροφή του ναού;

Ναι, έβλεπα από το μαγαζί τη φωτιά και τους καπνούς. Μεταξύ των πελατών ήταν το θέμα της βραδιάς. Φεύγοντας αργά το βράδυ, πήγα από εκεί να δω τι απέμεινε. Με έπιασε η ψυχή μου. Η Παναγία των Παρισίων είναι κάτι παραπάνω από θρησκευτικό σύμβολο. Είναι η σταθερά όλης της Γαλλίας. Και, δυστυχώς, συνέβη αυτό που λέγαμε πως ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί. Εκεί αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο ρευστά έχουν γίνει όλα γύρω μας. Τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί η χώρα, με τους Γάλλους να αισθάνονται ότι τους έχει χτυπήσει κάποια βαριά μοίρα.

Πόσα χρόνια ζεις στο Παρίσι;

Από τα 21 μου, όταν πήγα για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και το Μάρκετινγκ. Ύστερα φοίτησα στη Le Cordon Bleu, τη μεγαλύτερη σχολή γαστρονομίας που υπάρχει στον κόσμο. Δεν είχα στο μυαλό μου ξεκάθαρα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Γράφτηκα στη συγκεκριμένη σχολή γιατί στα μάτια μου ο κόσμος της γαστρονομίας έκρυβε μια γοητεία. Μυρωδιές και αρώματα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τότε η μαγειρική δεν είχε το status που έχει σήμερα. Ήταν μια τέχνη με την οποία ασχολούνταν όσοι δεν τα είχαν καταφέρει κάπου αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα