Η ανταλλαγή της 10ετίας στο NBA: Ίρβινγκ στους Σέλτικς, Τόμας στους Καβς του ΛεΜπρόν!

Από τη στιγμή που ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε διαμηνύσει ότι θέλει να φύγει από τους Καβαλίερς για να μην βρίσκεται στη σκιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς, σε όλες της ομάδες του NBA... χτύπησε συναγερμός!

Και τελικά χθες αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας), ενεργοποιήθηκε η "βόμβα", με τον μεγάλο εχθρό των Καβς στην Ανατολή, τους Μπόστον Σέλτικς να εξασφαλίζουν την υπογραφή του!

Ο Ίρβινγκ κατέληξε στη Βοστώνη και για να γίνει αυτό, οι "Κέλτες" έστειλαν στο Κλίβελαντ τον ηγέτη

και πρώτο σκόρερ τους, Ισάια Τόμας, μαζί με τους Τζέι Κράουντερ, Άντε Ζίζιτς, αλλά και ένα draft pick πρώτου γύρου του 2018, το οποίο είχαν αποκτήσει από τους Μπρούκλιν Νετς. Το μυστικό για την καλή συμφωνία για τους Καβς, μάλλον είναι αυτό το πικ. Γιατί εκτός του ότι αντικατέστησαν επάξια τον Ίρβινγκ, "έκλεψαν" από τους Σέλτικς πιθανότατα μια πολύ καλή επιλογή στο επόμενο ντραφτ, αφού οι Νετς θα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος και προφανώς θα επιλεγεί ψηλά στη "λοταρία" της επόμενης σεζόν.

Οι Σέλτικς μάλιστα ανακοίνωσαν και επίσημα την άφιξη του Ίρβινγκ στη Βοστώνη με τον τζένεραλ μάνατζερ Ντάνι Έιντζ να αναφέρει: «Ο Καϊρί είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στο NBA. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στο υψηλότατο επίπεδο, τους τελικούς των NBA, τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ένας πρωταθλητής NBA, ένας χρυσός Ολυμπιονίκης και ένας All-Star τέσσερις φορές. Για όλα όσα έχει επιτύχει, πιστεύουμε ότι τα καλύτερα του χρόνια είναι μπροστά του».

Η κίνηση αυτή για και τους Κέλτες είναι εξαιρετική για έναν ακόμη λόγο, εκτός από τον... προφανή. Ο Ίρβινγκ είναι "δεμένος" με συμβόλαιο για 2+1 χρόνια ακόμα (τον τελευταίο χρόνο θα επιλέξει αν θα κάνει opt out), ενώ ο Τόμας το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και δεν θα ήθελε να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα. Παρόμοιο πρόβλημα, ενδεχομένως να έχουν και οι Καβαλίερς, οι οποίοι όμως προς το παρόν δεν σκέφτονται αυτό, αλλά πώς θα βοηθήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να επανέλθει στην κορυφή. Σίγουρα χθες έκαναν ένα πρώτο καλό βήμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα