Η Mercedes πλησιάζει τα 1.000 άλογα

Το 2017, που η Mercedes πήρε το τέταρτο στη συνέχεια «νταμπλ», ο Cowell λέει ότι η μονάδα ισχύος της ξεπέρασε τους 900 ίππους. Και τώρα προχωρεί για να σπάσει το φράγμα των 1.000 ίππων.

«Είμαστε κοντά», δήλωσε ο Cowell στο Autosport. «Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάποια στιγμή».

Φέτος, ο κινητήρας της Mercedes πέρασε ένα ορόσημο στο δυναμόμετρο, όταν έσπασε το φράγμα του 50%στην ενεργειακή απόδοση – κάτι που δεν είχε επιτευχθεί

ξανά.

Σύμφωνα με αυτό, ο M08 EQ Power+ είναι ο πιο αποδοτικός κινητήρας που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Η θερμική απόδοση, δηλαδή η χρήσιμη ενέργεια που παράγεται από μια ποσότητα καυσίμου, έχει γίνει ο βασικός στόχος για τους σύγχρονους μηχανολόγους κινητήρων. Στην F1 είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι κανονισμοί επιβάλλουν ένα ανώτατο όριο παροχής καυσίμου των 100 kg/ώρα.

Όταν ρωτήθηκε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μεταφερθεί η θερμική απόδοση του 50% από το δυναμόμετρο στην πίστα, ο Cowell (φωτ. κάτω) απάντησε: «Είναι μια απάντηση που θα δοθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Πρέπει να δούμε πώς θα πάει η εξέλιξη της μονάδας ισχύος το χειμώνα και πώς θα πάει η επαλήθευση, ενώ είναι και θέμα ισορροπίας με το μονοθέσιο.

«Κινητήρες δοκιμάζονται στο δυναμόμετρο. Αυτό είναι ένα πράγμα. Όταν όμως πας για το χρόνο γύρου, εκεί είναι που πρέπει να γίνει δουλειά για να βελτιωθεί η τεχνολογία στο μονοθέσιο και να βελτιωθούν τόσο οι αεροδυναμικές επιδόσεις όσο και αυτές του κινητήρα. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το όλο πράγμα».

Ο πρώτος υβριδικός κινητήρας τούρμπο της Mercedes, που παρουσιάστηκε το 2014, είχε θερμική απόδοση 44%.

Πηγή: Autosport

Keywords
Τυχαία Θέματα