Η Ford μηνύει ιδιοκτήτη του νέου GT γιατί το πούλησε, ενώ απαγορευόταν

H Ford είχε δεχτεί ενδιαφέρον από 10.800 άτομα παγκοσμίως για την αγορά του νέου GT. Από αυτούς, οι 6.506 συμπλήρωσαν σωστά και αναλυτικά την αίτηση, με την Μπλε Οβάλ να απογοητεύει αρκετούς, καθώς θα κατασκευάσει μόλις 500 GT στα 2 χρόνια που θα διαρκέσει η παραγωγή του.

Η επιλογή των τυχερών έγινε μετά από εξέταση κάθε αίτησης, με αυτούς να ενημερώνονται μέσα στους επόμενους μήνες, με μια ειδική υπηρεσία της Ford να τους δίνει

το δικαίωμα να βλέπουν όλη τη διαδικασία της παραγωγής.

Για την επιλογή τους δεν ήταν μόνο απαραίτητο να έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 400.000+ δολάρια που κοστίζει το αυτοκίνητο, καθώς έπρεπε να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά παθιασμένοι και αφοσιωμένοι πελάτες και θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της μάρκας και του νέου της supercar, και δεν θα το πουλήσουν άμεσα.

Μέσα σε αυτούς τους 500 τυχερούς ήταν και ο superstar του WWE και ηθοποιός John Cena. Ο 40-χρονος Αμερικάνος, όμως, αγνόησε την Ford και πούλησε το αυτοκίνητου λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του. Για τον λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρία μήνυσε τον Cena, καθώς ήταν υποχρεωμένος να κρατήσει το αυτοκίνητο στην κατοχή του για δύο χρόνια, κάτι που δεν έκανε, βγάζοντας μάλιστα τεράστιο κέρδος.

Μεταξύ άλλων, η αγωγή της Ford αναφέρει:

Έχοντας πληροφορίες και την πεποίθηση, ο κ. Cena έχει αποκτήσει άδικα μεγάλο κέρδος από τη μη εξουσιοδοτημένη μεταπώληση του οχήματος, και η Ford έχει υποστεί πρόσθετες ζημίες και απώλειες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, απώλειας αξίας εμπορικού σήματος, δραστηριότητας πρεσβευτή, και υπεραξίας λόγω της ακατάλληλης πώλησης.

Ο Cena κατηγορείται για αρκετά παραπτώματα, όπως παράβαση της σύμβασης, απάτη, σιωπηρή απάτη, αθώα ψευδή δήλωση κλπ., με την Ford να αποσύρει τις κατηγορίες αν ο επαγγελματίας παλαιστής τους παραδώσει τα κέρδη από την πώληση του GT, μαζί με άλλα έξοδα.

Ο Cena παραδέχτηκε ότι πούλησε το Ford GT του, μαζί με άλλα ακίνητα για να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς, αναγνωρίζοντας ότι καταλαβαίνει πλήρως την πράξη του, και πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Ford για να το κάνει το σωστό.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα