Η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού σήμερα στο Καλοχώρι

Η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Καλοχώρι.

Η εκδήλωση είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών και έτσι ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, αλλά και βιολογικά προϊόντα και είδη χειροτεχνίας θα περιμένουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου

και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή. Θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών τροφίμων –όπως μέλι, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, κηπευτικά εποχής- αλλά και χειροτέχνες με πρωτότυπες δημιουργίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικούς νομούς.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, ο παραγωγός βιολογικών προϊόντων Γιώργος Καΐρης θα ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εντόμων στα φυτά με φυσικά υλικά, ενώ η χειροτέχνης Κατερίνη Μιχαλάκη θα κάνει επίδειξη της πολύ ενδιαφέρουσας τεχνικής που χρησιμοποιεί για να ανακυκλώσει δημιουργικά τις εφημερίδες, φτιάχνοντας πιάτα και άλλα χρήσιμα σκεύη.

Τα παιδιά θα παίξουν με το Χόκι το Χαρούμενο Καλαμπόκι, θα ασχοληθούν με χειροτεχνίες με θέμα το περιβάλλον, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανά έντομα και φωλιές μυρμηγκιών στο πλαίσιο του project «Μυρμηγκοφωλιά».
Τέλος, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα