Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ε.Ε. όσο την κυβερνά ο Ερντογάν

Δεν θα γίνει ποτέ χώρα- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία, όσο την κυβερνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χθες Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκάμπριελ, μιλώντας στη Bild, καταλόγισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Είναι σαφές ότι με αυτή την κατάσταση, η Τουρκία

δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.. Όχι επειδή δεν τη θέλουμε, αλλά επειδή η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν κινούνται με ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει η Ευρώπη», εξήγησε ο ίδιος.

Οι εταίροι της Τουρκίας στη Δύση εκφράζουν φόβους ότι οι νέες, σαρωτικές εξουσίες, που απέκτησε ο κ. Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου σημαίνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αξίες. Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν αντιτείνει ότι η μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρικό ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων για την ασφάλεια της Τουρκίας τόσο εντός της χώρας όσο και πέραν των συνόρων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα