Γιώργος Κατρούγκαλος: Οι ΑΝΕΛ προέρχονται από ένα ακροδεξιό κόμμα

«Οι ΑΝΕΛ προέρχονται από ένα ακροδεξιό κόμμα» τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ για το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ, είπε ότι «δεν αρκεί η μετονομασία δρόμων και αεροδρομίου για λύση στο ονοματολογικό».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επιτέθηκε στην «ακροδεξία πτέρυγα της ΝΔ» φωτογραφίζοντας τους Γεωργιάδη και Βορίδη, λέγοντας ότι με το να μη θες

να υπάρχει καθόλου ο όρος ΄΄Μακεδονία΄΄ για την ΠΓΔΜ αρνείσαι την πραγματικότητα.

Για την ουσία των διαπραγματεύσεων, είπε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αλλαγή του συντάγματος στη γειτονική χώρα αλλά και άρση δειγμάτων αλυτρωτισμού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την Τετάρτη έγιναν βήματα καλής θέλησης από πλευράς του σκοπιανού πρωθυπουργού, με την ανακοίνωση για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού των Σκοπίων.

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει διεθνή συμφωνία που θα κατοχυρώνει το όνομα έναντι όλων, αλλαγή συντάγματος και άρση αλυτρωτισμού. «Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού, με ακροδεξιές φωνές της ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ, και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ.

«Είναι ουσιώδες θέμα ο αλυτρωτισμός, να μην υπάρχουν βλέψεις στα σύνορα μας και στην εθνική ακεραιότητά μας… Οι μετονομασίες αποτελούν ουσιώδη βήματα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Δεν αρκούν για συμφωνία σε καμία περίπτωση, άλλα είναι ένα πρώτο βήμα» διευκρίνισε.

Τέλος, είπε «να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα