Γιλντιρίμ: Ελπίζω ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες δεν θα κάνουν πραξικόπημα στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας

Την ελπίδα ότι οι «επίδοξοι πραξικοπηματίες» δεν θα κάνουν «πραξικόπημα» κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε ότι αυτές συμβαίνουν εκατέρωθεν, ενώ έθεσε ως επιτακτική την ανάγκη άρσης της θεώρησης των τουρκικών διαβατηρίων.

ο κ. Γιλντιρίμ μιλώντας για τα ενεργειακά

έκανε λόγο για κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο που αποτελούν παναθρώπινο αγαθό.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς για τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει αρνητικά στα αιτήματα έκδοσής τους, ο Τούρκους Πρωθυπουργός σχολίασε ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να επιστραφούν, φυσικά υπάρχει διάκριση εξουσιών σε κάθε κράτος δικαίου, βεβαίως η δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της και η εκτελεστική εξουσία θα κάνει αυτά που την αφορούν».

Πρόσθεσε ότι «οι πραξικοπηματίες, παρότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ελπίζουμε ότι δεν θα κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Σχετικά με την τοποθέτησή του στο ζήτημα των παραβάσεων και των παραβιάσεων στο Αιγαίου σημείωσε ότι αυτές γίνονται εκατέρωθεν τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να μην κορυφώνονται οι εντάσεις. Αναγνώρισε ότι «η άμεση και απευθείας επαφή θα βοηθήσει για να επιλύονται οι εντάσεις στα αρχικά τους στάδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα