Γιαπωνέζικοι κολοσσοί στη Θεσσαλονίκη για το Νanonexnology 2017

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A και του αντίστοιχου ιαπωνικού JAPEC που αριθμεί 80 εταιρείες κολοσσούς και ο ετήσιος τζίρος τους φθάνει το 1 τρις δολάρια, μία ακόμη συνάντηση εργασίας , πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε (3.7.2017) στο ξενοδοχείο Porto Palace στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου Nanotexnology 2017, o Πρόεδρος του Japec καθηγητής Toshihide Kamata , αναφέρθηκε στις τάσεις και τα προϊόντα της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών και των νέων υλικών που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία. "Όσο υψηλότερη είναι η τεχνολογία, τόσο πιο κοστοβόρα" εξήγησε ο Τ Kamata και δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις εταιρείες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε "οι διαφορετικές κουλτούρες , οδηγούν και σε διαφορετική τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά πρέπει να εξεταστούν αναλυτικά οι ανταλλαγές στην τεχνογνωσία και η στενότερη συνεργασία".

Στο Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και η ΔΕΗ

Στο HOPE-A συμμετέχει εδώ και λίγο καιρό και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο φετινό Πολυσυνέδριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον πρωτοποριακό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα οργανικά ηλεκτρονικά και οι νέες τεχνολογίες , οι οποίες δημιουργούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Η κεντρική εκδήλωση την Τρίτη 4 Ιουλίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ένας από τους βασικούς ομιλητές-τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο διάσημος για το έργο του καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης.

Η έκθεση νανοτεχνολογικών προϊόντων και εταιρειών Νανοτεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο λειτουργεί ήδη στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Keywords
Τυχαία Θέματα