Γιαννάκης: Συγχαρητήρια στους παίκτες, όποιος μπήκε στο παρκέ πρόσφερε

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, μετά τη νίκη επί της Ναντέρ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ομάδας επισήμανε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι το σημερινό (25/10). Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έχει κάνει ήδη δύο νίκες στο Basketball Champions League, μία εντός και μία εκτός έδρας. Η Nanterre 92 τρέχει πολύ στο παρκέ και έχει γρήγορο παιχνίδι, οι παίκτες της σουτάρουν

τρίποντα κάθε φορά που έχουν ευκαιρία, εκτός ίσως του Konate, αλλά όλη η υπόλοιπη ομάδα σουτάρει, ακόμα και οι ψηλοί. Περιμέναμε ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά η ομάδα μου έπαιξε δυνατή άμυνα από την αρχή. Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πίεση στον αντίπαλο point guard, που είναι ένας έμπειρος παίκτης, όπως και στον Αμερικανό point guard, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε υψηλό ποσοστό στα τρίποντα και δεν θέλαμε να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και θέλω να τους συγχαρώ, γιατί προσπάθησαν πολύ και όταν άρχισαν οι αντίπαλοι να βάζουν μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και δεν αποδίδαμε καλά στην επίθεση, δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος. Σήμερα (25/10) κάναμε ένα βήμα μπροστά ως ομάδα, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά. Ωστόσο, πρέπει και πάλι να συγχαρώ τους παίκτες, καθώς όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε κάτι στην ομάδα και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θέλω 13-14 παίκτες έτοιμους να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Ελπίζω να είμαστε υγιείς, αφού ήταν ένα παιχνίδι με πολλή πίεση και ένταση. Τα guard μας βοήθησαν πολύ στον τομέα των ριμπάουντ, είχαμε καλό ποσοστό στα δίποντα και στα τρίποντα και ελέγξαμε από την αρχή το παιχνίδι. Όπως είπα και πριν, όταν η Nanterre 92 ευστόχησε σε δύσκολα σουτ, δεν πανικοβληθήκαμε, επιστρέψαμε και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα».

Petway: «Προοδεύσαμε ως ομάδα»

O Brent Petway τόνισε πως η σημερινή νίκη ήταν σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν, ενώ απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του για την απόδοσή τους.

Η δήλωση του forward του Άρη για τον αγώνα: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες στο Basketball Champions League και θέλαμε να κρατήσουμε το μομέντουμ στις νίκες μετά τη μεγάλη νίκη που πήραμε στο Λαύριο, καθώς ακολουθεί ένας ακόμα μεγάλος αγώνας την Κυριακή (29/10, 17:00) με τον Ολυμπιακό. Γενικότερα, έρχονται δύσκολα παιχνίδια για εμάς, οπότε για να διατηρήσουμε θετική τη διάθεσή μας, το απόψινό ήταν ένα σημαντικό ματς. 'Ηταν μία μεγάλη νίκη της ομάδας, καθώς όποιος μπήκε στο παρκέ ήταν συγκεντρωμένος στο ρόλο που είχε. Ο Φλιώνης και ο Πουλιανίτης μπήκαν στο ματς και τα πήγαν πολύ καλά. Τα guard μας έκαναν καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Οι περιστροφές μας ήταν πολύ καλύτερες απ' ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Πιστεύω πως σήμερα προοδεύσαμε ως ομάδα. Είμαι περήφανος για την ομάδα σήμερα, γιατί όταν δεχτήκαμε το μεγάλο σερί στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέραμε να επιστρέψουμε και να αποκτήσουμε και πάλι το προβάδισμα».

Donnadieu: «Ο Άρης άξιζε τη νίκη»

O Pascal Donnadieu θεώρησε δίκαιη τη νίκη του Άρη, καθώς όπως τόνισε ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή της γαλλικής ομάδας: «Είμαστε περήφανοι που παίξαμε σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπου αγωνίστηκε ο Γκάλης, ένας παίκτης που άφησε ιστορία. Ο Άρης άξιζε τη νίκη, γιατί ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Κάναμε ένα τέλειο δεύτερο ημίχρονο, αφού επιστρέψαμε στο σκορ και ο Άρης σκόραρε μόνο 24 πόντους. Ο Άρης έχει μεγαλύτερη ποιότητα στο rotation και στους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και έκαναν τη διαφορά σ' αυτό. Συγχαρητήρια στον Άρη, έκανε τέλειο παιχνίδι».

Shuler: «Οι 30 πόντοι του Άρης στη δεύτερη περίοδο έκαναν τη διαφορά»

Ο Jamal Shuler στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Άρη στην επίθεση στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που κατά τη γνώμη του έκανε τη διαφορά στον αγώνα.

Το σχόλιο του αρχηγού της Nanterre 92: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά στο πρώτο ημίχρονο, ανακάμψαμε στο δεύτερο, αλλά ήταν ήδη αργά. Το ότι δεχτήκαμε 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο έκανε τη διαφορά στον αγώνα. Συγχαρητήρια στον Άρη, παίζουν τέλεια εντός έδρας, έχουν τέλειο κοινό. Εμείς πρέπει να ανακάμψουμε την επόμενη εβδομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα