Γάμος σαν παραμύθι στη Μαλαισία: Η πάμπλουτη πριγκίπισσα και ο κοινός θνητός

Μια ιστορία σαν κι αυτές που διαβάζουμε στα μικρά παιδιά ολοκληρώθηκε στην Μαλαισία την Δευτέρα: Η πριγκίπισσα Τουνκού παντρεύτηκε τον καλό της, έναν κοινό θνητό, σε μια παραδοσιακή τελετή όπου τηρήθηκαν όλα τα έθιμα της πατρίδας της.

Η ιστορία των δύο νέων ξεκίνησε σε ένα καφέ, όπου ο τότε Ντένις Βέρμπας εργαζόταν για μια ποδοσφαιρική ομάδα της Σιγκαπούρης. Ερωτεύτηκαν και για να μπορούν να είναι μαζί ο 28χρονος ασπάστηκε το Ισλάμ - πλέον λέγεται Ντένις Μωχάμεντ Αμπντουλάχ. Η 31χρονη πριγκίπισσα Τουνκού Τουν Αμινά Σουλτάνα Ιμπραήμ είναι η μοναχοκόρη ενός από τους ισχυρότερους

άντρες στην Μαλαισία, του Σουλτάνου της Τζοχόρ.

Η σχέση τους κρατάει εδώ και τρία χρόνια και ο γάμος έγινε στο Παλάτι Σερέν Χιλ, την κατοικία της οικογένειας της νύφης. Στην ιδιωτική τελετή μετείχαν μόνο η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του ζευγαριού. Ο γαμπρός φορούσε την παραδοσιακή γαμήλια στολή της Μαλαισίας και η νύφη ένα λευκό φόρεμα.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο γαμπρός έδωσε προίκα στη νύφη το συμβολικό ποσό των τεσσάρων λιρών ενώ το ζευγάρι φίλησε τα χέρια των γονιών και των θείων του.

Ακολούθησε η βραδινή τελετή, όπου το ζευγάρι καθισμένο σε θρόνους δέχτηκε ευχές και δώρα, ενώ το γεγονός μεταδιδόταν με προτζέκτορες σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Λίγο πριν αποχωρήσουν, ο γαμπρός και η νύφη χαιρέτησαν τους περίπου 1.200 καλεσμένους της δεξίωσης που έδωσαν για το γεγονός.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα