Γ. Μουζάλας: Απίστευτη η συμβολή του Μπουτάρη στο να μην αναπτυχθούν ρατσιστικά συναισθήματα (VIDEO)

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα, που αφορούν το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μουζάλα να χαρακτηρίζει απίστευτη τη συμβολή του κ. Μπουτάρη στο να μην αναπτυχθούν ρατσιστικά

συναισθήματα στην πόλη, ενώ έκαναν και μια ανασκόπηση του τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τόσο στα camp όσο και στην πόλη.

Παράλληλα, συζήτησαν για το πρόγραμμα διαμονής προσφύγων στα διαμερίσματα.

«Ο δήμαρχος με τη στάση του από την αρχή είχε μία απίστευτη συμβολή στο να βοηθήσει να μην αναπτυχθούν ξενοφοβικά και ρατσιστικά συναισθήματα. Μιλήσαμε για όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τον ευχαρίστησα. Κάναμε κάτι πολύ ουσιαστικό με το δήμαρχο, συζητήσαμε τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να συμβάλει στην ένταξη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μείνουν εδώ», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει μια σύγκλιση των απόψεών τους, εξηγώντας πως «όπως ξέρετε, εγώ πιστεύω, και η κυβέρνηση, ότι στο τέλος της ημέρας το μεταναστευτικό, η ένταξη και όλα αυτά θα πρέπει να περάσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη με τα διαμερίσματα κάναμε μία προώθηση αυτού του πράγματος. Υπήρξε μία ευτυχής σύμπτωση, είχαμε τις ίδιες προτεραιότητες, δηλαδή πώς θα γίνει ώστε να δώσουμε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να ψάξουμε να βρούμε δουλειές, για την εκπαίδευση».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε πως ήδη «η τοπική αυτοδιοίκηση αρχίζει πια να παίρνει μεγαλύτερο ρόλο μέσα σε αυτή την ιστορία. Όχι μονάχα όσον αφορά τα διαμερίσματα, που είναι πολύ σημαντικά, αλλά όσον αφορά μετά τι γίνεται».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε: «Κάναμε μία ανασκόπηση του τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είτε στα camp είτε στην πόλη, τι προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, το πρόγραμμα αυτό το οποίο κακώς λέγεται πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για τα διαμερίσματα, είναι καθαρά λεφτά ευρωπαϊκή και ελληνικά κι αυτό να μην το ξεχνάμε. Η Ύπατη Αρμοστεία λειτούργησε σαν υπεργολάβος σε αυτή τη φάση. Αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να συνεχιστεί και πώς να συνεχιστεί, κάποιες λεπτομέρειες, καθώς δημιουργούνται κάποια προβλήματα σε αυτούς που αιτούνται άσυλο και δεν αιτούνται άσυλο, ελπίζω να ξεπεραστούν εύκολα. Το θέμα είναι το ότι έχουμε μία κοινή αντίληψη με τον υπουργό για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί όλο το μεταναστευτικό. Να βάλουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας ότι πάρα πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, εγώ προσωπικά δεν καλοδέχομαι όλους αυτούς. είναι άνθρωποι έχουν φύγει από τις πατρίδες τους και ψάχνουν στον ήλιο μοίρα, ότι θα μείνουν στην Ελλάδα. Και όχι απλά θα μείνουν στην Ελλάδα πρέπει να ενσωματωθούν στις κοινωνίες μας. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός».

Keywords
Τυχαία Θέματα