Γ. Μπουτάρης για Σκοπιανό: Δεν είμαστε εμείς που φοβόμαστε, αυτοί είναι που αγωνιούν

Το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, συζητήθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίηκς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως όσες ενέργειες κάνει ο δήμος, είναι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα.

“Δεν κινδυνεύουμε εμείς από τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί κινδυνεύουν από εμάς. Δεν είμαστε εμείς που φοβόμαστε. Αυτοί είναι που αγωνιούν. Η Εθνική θέση είναι αυτή που εκφράστηκε στο Βουκουρέστι

από τον Καραμανλή και την Μπακογιάννη”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Καλαφάτης: Ότι δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική, δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης είπε πως πρέπει να γίνει μία εις βάθος συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα πρέπει να συζητηθεί και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

“Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη. Δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη. Είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι”, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Ρία Καλφακάκου: Σύνθετη ονομασία που να προσδιορίζει γεωγραφικά τη χώρα

Την άποψη ότι πρέπει να επικρατήσει η λύση της σύνθετης ονομασίας η οποία θα προσδιορίζει γεωγραφικά τη γειτονική χώρα, εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου.

“Είναι η κατάλληλη στιγμή να λυθεί το θέμα, με αλλαγή του ονόματος. Η σύνθετη ονομασία είναι η πιο λογική και η πιο ισοτρικά αληθής”, τόνισε η κ. Καλφακάκου.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει επίσημα θέση για το Σκοπιανό

Να πάρει επίσημα θέση το δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ζήτησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

«Το σκεπτικό, με το οποίο κατατέθηκε το ψήφισμα, έγινε διότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει επίσημα θέση. Δεν έχει κομματικό χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Γιάννης Δελής: Είναι η χρονική στιγμή που επιλέγει το ΝΑΤΟ για το Σκοπιανό

Για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννης Δελής.

Όπως είπε "επειδή πολλά ακούγονται για καλή χρονική στιγμή για να λυθεί το Σκοπιανό, λέμε πως δεν είναι τίποτα άλλο από τη χρονική στιγμή που επιλέγει το ΝΑΤΟ".

Μόνικα Αϊβάζογλου: Η αδιάλλακτη γραμμή απέτυχε και απομόνωσε την Ελλάδα

Την άποψη ότι «η αδιάλλακτη γραμμή απέτυχε και απομόνωσε την Ελλάδα. Μια αποτυχημένη και επιβλαβής πολιτική που στοίχισε σε όλους τους πολίτες της χώρας», εξέφρασε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου.

«Το ζήτημα πρέπει πλέον να κλείσει είμαστε ενάντια στη δημιουργία κλίματος παροξυσμού και της συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Κάθε συμβιβασμός πονάει πάντα και τα δύο μέρη» είπε η κ. Αϊβάζογλου.

Κωνσταντής Σεβρής: Τα αντανακλαστικά των πολιτών να διοργανώσουν συλλαλητήριο είναι απολύτως λογικά

Την πεποίθηση ότι τα αντανακλαστικά των πολιτών να διοργανώσουν συλλαλητήριο είναι απολύτως λογικά, καθώς όπως είναι δίκαιο και σωστό ένας λαός να διεκδικεί την ιστορική του κληρονομιά, εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Σεβρής.

“Το πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων. Προς λανθασμένη κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες του δημάρχου για το θέμα”, τόνισε ο κ. Σεβρής.

Keywords
Τυχαία Θέματα