Γ. Μπουτάρης: Eίμαι πιο ΠΑΣΟΚος και από τους ΠΑΣΟΚους - Στηρίζω τη δημιουργία μιας νέας κατάστασης (VIDEO)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μπουτάρης συζήτησαν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ανάγκη ενίσχυση της καθώς και τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

να δηλώνει για ακόμα μία φορά πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚκους.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να στηρίξει κάποιον από τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία για το νέο φορέα στην Κεντροαριστερά, τονίζοντας πως είναι ταγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Εγώ θέλω να σταθώ στα θέματα που αφορούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση, τα οποία συζητήσαμε αναλυτικά με τον δήμαρχο. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει ένα μεγάλο άλμα και θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Η δική μας παράταξη που τόλμησε όλες τις μεγάλες αλλαγές όλα τα προηγούμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει και πάλι για να γίνει η μεγάλη αλλαγή στο κράτος που χρειαζόμαστε για να πάρουμε μπροστά.

Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα μικρό και επιτελικό κράτος και αυτό σημαίνει ότι όλες οι τοπικές υποθέσεις θα πρέπει να περάσουν στη διαχείριση της τοπικής επιχειρήσεις του πρώτου βαθμού ου με ολοκληρωμένη μορφή και συγκεκριμένους πόρους για να ασκήσει όλες αυτές τις αρμοδιότητες, όπως κοινωνική πολιτική. Φάνηκε μέσα στην κρίση ότι οι δήμοι αντηχούν", τόνισε η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:

"Εγώ έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος και από τους ΠΑΣΟΚους.

Εύχομαι για τη νέα προσπάθεια που γίνεται τώρα να δημιουργηθεί μια καλύτερη κατάσταση για την Ελλάδα, να ξεφύγουμε από όλες τις ιδεοληψίες που υπάρχουν με βάση όλα αυτά τα στελέχη που πάλεψαν χρόνια και χτίσανε την νέα Ελλάδα μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Προφανώς στηρίζω τη δημιουργία μιας νέας κατάστασης. Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι ταγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ευχαριστώ το ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν γύρω από αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα