Εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να μπει το αναλογικό σύστημα διοδίων

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό Α.Ε. αντιδρώντας στην κατασκευή σταθµών διοδίων σε Καβάλα και Στρυµονικό. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, Τάσο Παπαδόπουλο, «η Εγνατία Οδός, με τα εισπραττόμενα διόδια σήμερα καταφέρνει άνετα να κάνει τη συντήρηση και τη λειτουργία όλου του οδικού άξονα».

Μιλώντας στον Alpha

96,5 ο ίδιος εξηγεί πως η δημιουργία των νέων σταθμών διοδίων, που «γίνεται με την επίφαση της αναλογικότητας, γίνεται για να μεγαλώσουν τα έσοδα της εταιρείας, αλλά όχι προς το καλό του δημοσίου συμφέροντος αλλά κάποιου ιδιώτη, στον οποίο θέλουν να παραχωρήσουν τον άξονα». Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως πρόκειται για «μία επίφαση που θα επιβαρύνει τους πολίτες, αλλά και τους διερχόμενους και τα εμπορεύματα που διέρχονται από την οδό», καθώς «εκεί που πηγαίνουμε από τη μια άκρη της Εγνατίας στην άλλη με 17,5 € ευρώ σήμερα θα πηγαίνουμε με πάνω από 45 €, μέχρι και 55€», όπως αναφέρει.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας για διατήρηση του συνολικού κόστους των διοδίων στον άξονα της Εγνατίας Οδού, ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζει πως «θα κρατηθεί χαμηλά το κόστος όσο παραμένει στα χέρια της κρατικής εταιρείας. Όταν πάει στον ιδιώτη θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις άλλες παραχωρήσεις», ενώ κατηγορεί τους τοπικούς παράγοντες πως άργησαν να ξυπνήσουν.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «μέχρι να μπει το αναλογικό σύστημα διοδίων, χωρίς να γίνεται όλη αυτή η σπατάλη χρήματος για σταθμούς διοδίων που θα είναι άχρηστοι την επόμενη ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα