Επική πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με τεσσάρα επί της Μπαρτσελόνα

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Champions League πέτυχε η Λίβερπουλ, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 της Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκαν σε μια ονειρική βραδιά και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία.

Τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή έβαλε μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα ο Ορίγκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε

την απόκρουση του Τερ Στέγκεν και σε κενό τέρμα έκανε το 1-0 για τους «κόκκινους».

Παρά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Λίβερπουλ να προηγείται.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το "θαύμα" και να πετύχουν μια ιστορική ανατροπή.

Με δύο γκολ σε διάστημα μόλις δύο λεπτών (54' 56'), ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και πλέον κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους.

Σκόρερ των δύο τερμάτων ήταν ο Βαϊνάλντουμ, πρώτα με δυνατό σουτ και έπειτα με κεφαλιά.

Η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να γυρίσει το σκορ και να αποκτήσει και πάλι τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά στην υπόθεση πρόκριση, ωστόσο στο 69' ο Μέσι δεν μπόρεσε να να νικήσει τον Άλισον ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αργεντινού.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 79', η Λίβερπουλ πέτυχε ένα ακόμα γκολ που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ορίγκι πλάσαρε από κοντά πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση και στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους των "κόκκινων".

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τη Λίβερπουλ να πετυχαίνει μια επική ανατροπή και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τότεναμ - Άγιαξ, με τους Ολλανδούς να έχουν προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη με σκορ 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84' Γκόμες)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Κουτίνιο (59' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα