Έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας, ΕΑΔ και ΕΛΑΣ σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Εντατικοποιήθηκαν χθες οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες το απόγευμα, μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα στην Τούμπα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, υπό το... άγρυπνο βλέμμα των πελατών.

Το

πρωί της Τρίτης, δημοτικοί αστυνομικοί, με τις μεζούρες στα χέρια, έκαναν μετρήσεις και συστάσεις σε καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης για το πώς πρέπει να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό τους με βάση τους νέους κανόνες και τα όσα οι ίδιοι δήλωσαν στο σχέδιο που κατέθεσαν στον δήμο.

Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας μεταξύ άλλων, μέτρησαν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων κάθε καταστήματος, τις αποστάσεις μεταξύ αυτών καθώς και το αν το προσωπικό φοράει μάσκες.

Χθες έγιναν έλεγχοι σε πάνω από 25 καταστήματα στο κέντρο και στη Τούμπα και σε 14 από αυτά διαπιστώθηκαν ήσσονος σημασίας παραβάσεις, που αφορούν το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό χρήσης, το μέγεθος και τις διαστάσεις του ημιυπαίθριου χώρου και κυρίως την ενημέρωση των καταστηματαρχών για τα άτομα που μπορούν να εξυπηρετούν στους διαμορφωμένους χώρους, τον υπαίθριο εξωτερικό, στον εσωτερικό ημιυπαίθριο και στον εσωτερικό κλειστό.

«Γίνεται έλεγχος όλων των στοιχείων που έχει καταθέσει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ελέγχονται αυτές τις ημέρες με την μορφή αυτοψίας αν και κατά πόσο τα σχέδια και οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει για την παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου είναι σύννομες και εφικτές. Δηλαδή αν εκεί που ζητάω εγώ να μου παραχωρηθούν τα μέτρα, υπάρχει η δυνατότητα από τον νόμο να παραχωρηθούν και δεν υπερβαίνουν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις», εξήγησε στο Thestival o προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Πέτρος Παπαφίλης.

Συνολικά τέσσερα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός και πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΔ, μόνο την περασμένη Παρασκευή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ελέγχθηκαν περισσότερα από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ για παραβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλεγχοι, Δημοτικής Αστυνομίας ΕΑΔ, ΕΛΑΣ, Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ,elegchoi, dimotikis astynomias ead, elas, thessaloniki foto