Εκτός λειτουργίας φανάρια στην Πυλαία - Τί απαντά η αρμόδια υπηρεσία

Δυσκολίες στην διέλευσή τους από τη διασταύρωση στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα με Στέλιο Καζαντζίδη, στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να αντιμετωπίζουν οδηγοί, καθώς σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, που έγιναν στο thestival.gr, τα φανάρια δεν λειτουργούν εδώ και τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με διερχόμενους, από το σημείο οδηγούς, πρόκειται για διασταύρωση, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ειδικά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων από τα γραφεία τους. Χωρίς

τη λειτουργία των φαναριών η διέλευση των οχημάτων καθίσταται δύσκολη, μέχρι και επικίνδυνη.

Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία δεν είχε σχετική ενημέρωση. Μιλώντας στο thestival.gr, o προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων, Σπύρος Βλάχβεης εξήγησε πως «τα φανάρια είναι λάμπες, οι οποίες καίγονται. Το πότε θα καεί κανείς δεν ξέρει, μπορεί μέρα, μπορεί βράδυ, μπορεί οποτεδήποτε. Μόλις μάθουμε ότι κάποιο φανάρι δεν λειτουργεί την άλλη μέρα στέλνουμε συνεργείο».

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως θα διαβιβάσει το σχετικό αίτημα, ώστε αν δεν έχει πάει ήδη το συνεργείο στο συγκεκριμένο φανάρι, να αποκατασταθεί το πρόβλημα. «Αν το πρόβλημα δεν εντοπιστεί στη λάμπα, αλλά στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο, η δαπάνη είναι σημαντική, είναι άλλο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Βλάχβεης.

«Το πιο συχνό πρόβλημα είναι με τις λάμπες, η δαπάνη των οποίων είναι σχετικά μικρή. Οι μεν λάμπες αντικαθίστανται αμέσως. Ωστόσο, εάν υπάρχει βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα, εκεί χρήζει ιδιαίτερης δαπάνης και πρέπει να έχουμε τα χρήματα για να μπορέσουμε να το αποκαταστήσουμε. Εκεί έχουμε μεγαλύτερη καθυστέρηση, διότι απαιτείται προϋπολογισμός», κατέληξε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα