Εκατόμβη νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας

Ξεπέρασαν τους 180 οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες, οι οποίοι φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα ή τόσο βαριά εγκαύματα ώστε είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Αν και εκτιμάται ότι για την επίθεση ευθύνεται η οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, ακόμη κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 189, στην πλέον θανατηφόρα επίθεση που έχει συμβεί ποτέ στη Σομαλία, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Κ5 της

Μογκαντίσου, που είναι γεμάτος με κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και καταστήματα. Δύο ώρες αργότερα, ένα άλλο παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των νεκρών είναι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί.

Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος στη Σομαλία ενώ οι υγειονομικές αρχές κάνουν διαρκώς εκκλήσεις για αίμα, ώστε να καλυφθούν οι υπέρ το δέον ανάγκες που έχουν προκύψει.

Η οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, εκδιώχθηκε από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Ωστόσο ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα