Εικόνες "αποκάλυψης" στην Καλιφόρνια από τις φλόγες (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τεράστια είναι η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια, όπου περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Ένας επιβεβαιωμένος νεκρός. Προειδοποιήσεις από την Πυροσβεστική για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο.

Σκηνές αποκάλυψης βιώνει το Λος Άντζελες με τους ανέμους να κινούνται με ταχύτητα 130 χλμ την ώρα και να αναζωπυρώνουν τις φλόγες που κατακαίουν την περιοχή εδώ και τέσσερις ημέρες.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι ένας νεκρός, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν

εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 4.000 πυροσβέστες και δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στέλνει 65 στρατιώτες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνια ο ξηρός καιρός και οι δυνατοί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με τους πολίτες να καλούνται να είναι έτοιμοι για εκκένωση ανά πάσα στιγμή.

«Δεν θα υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη φωτιά με τέτοιους ανέμους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κεν Πίμλοτ από την Πυροσβεστική.

Μεγάλη είναι η καταστροφή στην πλούσια γειτονιά του Μπελ Έρ, όπου επαύλεις εκατομμυρίων δολαρίων καταστράφηκαν, όπως σπίτια πολλών διασημοτήτων, αλλά και του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Εκτός από το Μπελ Έρ πολλές γειτονιές ανάμεσα στην Μαλχόλαντ Ντράιβ και την Σάνσετ Μπούλεβαρντ έχουν εκκενωθεί, ενώ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ακύρωσε όλα τα μαθήματα, δύο ημέρες πριν από τις τελικές εξετάσεις.

Η φωτιά με την ονομασία «Σκιρμπολ» ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης.

Στα βόρεια της πόλης, στην κομητεία Βεντούρα, μία ακόμη μεγαλύτερη φωτιά, ο «Τόμας» μαίνεται απειλώντας αρκετές παραλιακές περιοχές και πόλεις στα ηπειρωτικά.

Εκείνη η πυρκαγιά έχει κατακάψει 38.850 εκτάρια και έχει αναγκάσει 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι αναφέρει ότι περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβρη περισσότεροι από 40 άνθρωποι πέθαναν όταν οι φωτιές κατέστρεψαν τις επαρχίες της Καλιφόρνια με τους τεράστιους αμπελώνες.

Δείτε φωτογραφίες (από AP, CNN και Reuters) και βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα