Ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους μαθητές των σεισμόπληκτων νησιών

Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού εισαγωγής σεισμόπληκτων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

H απόφαση αφορά τους μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων σε Λέσβο, Χίο, Οινούσσες και Ψαρά, για το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Η απόφαση δίνει και ποσόστωση και προσαύξηση μορίων με βάση την περιοχή στην οποία οι μαθητές ζουν ή ζούσαν τη μέρα του σεισμού που, ας σημειωθεί, συνέπεσε με την περίοδο των πανελλαδικών

εξετάσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η ποσόστωση για τα παιδιά της Λέσβου και των νησιών του Νομού Χίου που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 είναι στο 1,5% των θέσεων των ΑΕΙ για τα γενικά λύκεια και στο 1% για τα ημερήσια ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές της Χίου θα υπολογίσουν τα μόρια τους με συντελεστή 1, της Λέσβου με συντελεστή 1,2 ενώ οι υποψήφιοι από το ερειπωμένο χωριό της Βρίσας με συντελεστή 1.4. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι τα μόρια μετά τον πολλαπλασιασμό με τους αντίστοιχους συντελεστές υπολογίζονται μόνο για τις επιπλέον θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα