Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 82η ΔΕΘ: Έμφαση στις επενδύσεις και στην επέκταση του δικτύου (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Το περίπτερο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη και του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου.

"Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δεσμεύσεις που έχει η χώρα, αλλά και στη δέσμευσή μας να γίνει το σύστημα προσιτό

στο κοινό και τους καταναλωτές" σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο και πρόσθεσε: " Υπάρχουν παράλληλες επιλογές που έχουν γίνει και προωθούμε. Η πρώτη επιλογή είναι η επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου. Η δεύτερη πλευρά έχει να κάνει με την απελευθέρωση της αγοράς αερίου και η αναγκαιότητα να γίνουν όλες οι ρυθμιστικές αλλαγές που θα ρυθμίσουν τον ανταγωνισμό ώστε να υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή".

Από την πλευρά του, ο αν. Υπ. Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε: "Η πρόσβαση στο φυσικό αέριο, σε ένα φτηνό και περιβαλλοντικό καύσιμο δεν επιτρεπόταν μέχρι πριν δύο χρόνια σε πολλούς καταναλωτές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Με τις παρεμβάσεις μας έχουμε καταφέρει να ανοίξει το δίκτυο, να επεκταθεί. Η συνεργασία με τη βελγική εταιρεία δίνει την ευκαιρία στο δημόσιο να κρατά την πλειοψηφία, αλλά ταυτόχρονα να γίνονται επενδύσεις 100 εκ. ευρώ".

>

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που πραγματοποιεί η Εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία αλλα και στις νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο δίκτυό της το επόμενο διάστημα.

"Έγινε μια μεγάλη επένδυση 500 εκατομμυρίων. Το επόμενο διάστημα θα επενδύσουμε επίσης 20 εκ. ευρώ για να πάει το δίκτυο σε νέες περιοχές. Επενδύουμε στο μέλλον άλλα 91 εκ. ευρώ για να κάνουμε άλλα 485 χιλιόμετρα. Άλλες 61.000 οικογένειες θα μπουν στο φυσικό αέριο" σημείωσε ο κ. Μπακούρας και πρόσθεσε: "Έχουμε το δίκτυο από τον Αλμυρό του Βόλου μέχρι και τον Χορτιάτη, συνολικά 2.200 χιλιόμετρα και θα προστεθούν με τις νέες παρεμβάσεις άλλα 500 χιλιόμετρα".

>

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έθεσε το ζήτημα της επέκτασης φυσικού αερίου σε πόλεις Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες.

>

Keywords
Τυχαία Θέματα