Εγκαινιάστηκε το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και άνοιξαν οι ουρανοί (ΦΩΤΟ)

Μπορεί όλα να έδειχναν, ότι η παράδοση που θέλει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης να ανοίγει τις πύλες του με βροχή, να σπάει, ωστόσο λίγα λεπτά μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη "άνοιξαν". Για ακόμα μία χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδύασε την έναρξή του με βροχή.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Παιδείας,

Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου καθώς και εκδότες και φίλοι του βιβλίου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας άρχισε χτες Παρασκευή και θα συνεχιστεί έως τις 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου. έως τη στάση Στρατηγείου. Είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του».

Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στο χώρο ενώ στα περίπτερα των εκθετών καθημερινά θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους αλλά και για να συζητήσουν μαζί τους για τον υπέροχο κόσμο της γραφής και του βιβλίου.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00

Keywords
Τυχαία Θέματα