"Εφόσον αναλάβει τα χρέη Παπαθανασάκη, καλώς να ορίσει ο Θεοδωρίδης στον Ηρακλή"

O πρόεδρος του μπασκετικού Ηρακλή, Θοδωρής Δρακόπουλος, μίλησε για όλες τις εξελίξεις στους "κυανόλευκους", το «αγκάθι» της αναβίωσης των χρεών, για την προοπτική της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

«Το πρόβλημα δεν είναι να χρηματοδοτηθεί μια χρονιά στη Γ' εθνική. Το πρόβλημα ότι και να ανεβεις υπαρχουν 4 εκ. ευρώ χρέη που θα πρέπει να πληρώσουμε»

Αν θεωρεί ότι μπορεί να σηκώσει το φορτίο και

με τη βοήθεια της Πολιτείας και όπως συνέβη σε άλλες ομάδες να απαλλαχθεί από χρέη;

«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό μια τέτοια εποχή στην Ελλάδα και με την τρόικα από πάνω. Το θεωρώ απίθανο. Αν υπογράψει ο κ. Θεοδωρίδης να αναλάβει τα χρέη πολύ ευχαρίστως, εδώ είμαστε. Δε δίνω ούτε 1% πιθανότητα να βγει άλλος νόμος που να μας απαλλάσσει. Εδώ δεν βγαίνει νόμος που να μας ξεμπλοκάρει απο παλιές αμαρτίες του παρελθόντος που δεν ευθύνεται κανένας από εμάς και θα βγει νόμος που να απαλάσσει απο τα 4 εκ. του Παπαθανασάκη;».

Για το αν δίνει πιθανότητες η Πολιτεία να εξετάσει αυτό το σενάριο και τι σημαίνει αυτό για τον κ. Θεοδωρίδη:

«Υποθέτω κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα αναλάμβανε 4 εκ. ευρώ για τα οποία δεν ευθύνεται ο ίδιος. Μπορεί βέβαια ο κ. Θεοδωρίδης να έχει την… τρέλα του και να τα βάλει. Είναι δικαίωμά του και μακάρι να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι θα το κάνει. Να πάμε στη Γ' Εθνική είναι δώρο άδωρο«.

Για το αν είναι μονόδρομος η λύση των Αμπελοκήπων:
«Εκτός αν πάμε σε άλλη ομάδα που έχει τα ίδια προτερήματα της λύσης των Αμπελοκήπων που μπορεί να είναι Α1 ή στη Γ Εθνική η οποία να μην έχει χρέη να είναι καθαρή ομαδα και με προοπτική. Αν υπάρχει μια άλλη τέτοια ομάδα, θα ήταν και αυτή μια λύση. Ακόμα κι αν έχει ξηεκινήσει το πρωτάθλημα θα μπορούσε να γίνει. Ψάξαμε περιπτώσεις, τρεις, αλλά είδαμε ότι δεν συνέφεραν. Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων ήταν η καλύτερη λύση από όλες τις απόψεις, αξία ανθρώπων ομάδας, προοπτικές, είναι το ιδανικό».

Για την κρισιμη συνάντηση που δεν έγινε, ενώ εχε προχωρήσει:
«Υποθέτω ότι τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν και άλλες λύσεις. Εγώ είμαι στην Αθήνα και έχω το θέμα του μπάσκετ, ο κ. Αντωνέλης είναι στο Ντουμπάι και γι’ αυτό πιστεύω έχει μείνει λίγο πίσω. Δεν μας καίει όμως να τρέξουμε για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων τόσο πολύ, γιατί το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει έχει σχηματιστεί ομάδα. Η δική μας παρέμβαση μπορεί να γίνει σε 1-2 μήνες όπου θα χρειαστεί ενισχυση η ομάδα στις μεταγραφές για να ανέβει τρένο στη Γ Εθνική, έχει 2 νίκες στα 2 ματς«.

Για το αν είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και πάνε για έγκριση για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων:
«Μα δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες να αναλύσουμε, γιατί η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Θα υπάρχει μια διοίκηση μεικτή από τις δύο πλευρές και τυπικά στα χαρτιά θα είναι πρόεδρος από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων γιατί αυτός είναι αυτή τη στιγμή. Το καλοκαίρι μπορεί να αλλάξει από μια γενική συνέλευση. Να μπω εγώ ή κάποιος άλλος.

Για το αν ισχύει ότι υπήρχαν ενστάσεις για το θέμα των Αμπελοκήπων και ότι υπήρξε βέτο από τον κ. Ζαντόπουλο ότι θέλει να έχει τον έλεγχο:
«Όσο είμαστε εμείς στα χαρτιά πρόεδροι και θα βαραίνουν εμάς οι υποχρεώσεις, θέλουμε να έχουμε λόγο. Είναι λογικό αυτό».

Για το αν πρέπει να βιαστούν:
«Για τη Γ' Εθνική καλά κάνουν και τρέχουν γιατί ξεκινάει το Πρωτάθλημα μήπως προλάβουν και κάνουν μια κατάσταση. Στο Α1 τοπικό δε μας βιάζει κάτι γιατί είναι σχηματισμένη ομάδα. Είναι παιχνίδι λέξεων το Ηρακλής Αμπελοκήπων ή Ηρακλής, εδώ η ομάδα λεγόταν ΑΕ Ποντίων που έπαιζε στην Α Εθνική. Στην προηγούμενη κατάσταση δεν αλλάξανε ούτε το όνομα που αλλάζει σε μια μέρα».

Για το αν έχει εμμονή με τους Αμπελόκηπους και όχι με το ΑΦΜ ομάδα Γ΄Εθνικής:
«Είμαστε ανοικτοί. Αν υπάρχει πρόταση από ΑΦΜ Γ Εθνικής η α τοπικό…

Τέλος για το θέμα του Πανιωνίου:
«Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Δε θέλω να πω περισσότερα. Προτιμώ να μη μιλήσω τώρα. Είναι αστεία κατάσταση, θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα