Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στα όρια της προβοκάτσιας η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra, σημειώνοντας ότι υιοθετεί αντιπολιτευτική γραμμή στα όρια της προβοκάτσιας.

Ο υπουργός Επικράτειας τόνισε επίσης πως μετά από 8 μήνες καταστροφολογίας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση που τελικά δεν της βγήκαν, επέλεξε την πολεμική αντιπολίτευση σε θέματα όπως το «Noor 1» αλλά και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις, όπως είπε, στο κομμάτι της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και της αντιστροφής της σχέσης πλήρους- μερικής απασχόλησης.

Για τα «κόκκινα» δάνεια και τις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 75% των δανειοληπτών προστατεύεται και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο και πρόσθεσε πως πλέον οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν σε ένα σταθερό πλαίσιο και καταγράφουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια. Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εκτίμησε ότι θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.

Για την απόφαση του Eurogroup είπε ότι έδωσε μια λύση και ολοκλήρωσε ένα δύσκολο κύκλο διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας πως έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδας. Ωστόσο τόνισε ότι θα καθυστερήσει η αποτύπωση των θετικών αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα