Δήμαρχος Καβάλας για διόδια στην Εγνατία Οδό: Προικίζουν τη νύφη για να την πουλήσουν

«Προικίζουν τη νύφη για να την πουλήσουν», καταγγέλλει στον Alpha 96,5 η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σχετικά με το θέμα των καινούριων διοδίων στην Εγνατία Οδό, βάζοντας μπροστά το σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

«Τα διόδια έπρεπε να μπουν εδώ και χρόνια, δεν γίνεται να τα βάζουν όλα μαζί. Δεν ξέρω πού πήγαιναν τα λεφτά από τα διόδια τόσα

χρόνια. Αυτά είναι θέματα της Εγνατίας» συμπληρώνει η ίδια.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποίησαν συνάντηση οι δήμαρχοι της βόρειας Ελλάδας για να συζητήσουν για το θέμα, από την οποία όμως «έλειπαν πολλοί, δεν είχαν το χρόνο να οργανωθούν και να έρθουν», ωστόσο, θα υπάρξει και επόμενη συνάντηση μετά από το επιδιωκόμενο ραντεβού με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις και να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς σχετικά με το θέμα, γνωστοποιεί η δήμαρχος Καβάλας.

«Θέλουμε τα αναλογικά διόδια γιατί είναι ο πιο δίκαιος τρόπος φορολόγησης του πολίτη» στους αυτοκινητόδρομους, αντιτείνει η κυρία Τσανάκα, και θέλουν να γίνει άμεσα. Επίσης, πρόκειται «να επιδιώξουμε συνάντηση των προέδρων των ΠΕΔ με τον υπουργό για να ενημερωθούμε σωστά», ενώ «χρειαζόμαστε νομική κάλυψη για τις βασικές αρχές σύμβασης παραχώρησης, ώστε να καθυστερήσουμε το θέμα και να προλάβουν να μπουν τα αναλογικά», συμπληρώνει η κυρία Τσανάκα και διατρανώνει πως σκοπεύουν να κινηθούν και νομικά για το θέμα.

Ο κύριος Σπίρτζης πάντως, δηλώνει η δήμαρχος, «έδειξε ότι θορυβήθηκε από τη συνάντηση σε τηλεφωνική επικοινωνία» μαζί της και προσπάθησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για προαπαιτούμενο ώστε να κλείσει η αξιολόγηση με τους δανειστές για την επόμενη δόση του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα