Διαμαρτυρία φιλοζωικής οργάνωσης στην Καμάρα για τη δολοφονία ζώων για τη γούνα τους (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον θάνατο ζώων για την κατασκευή ρούχων πραγματοποίησαν νωρίτερα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, μέλη της φιλοζωικής ομάδας "Dreamdancers".

Κρατώντας πανό και πλακάτ εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δολοφονία των ζώων, η οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με βασανιστικά μέσα, για τη γούνα τους και το δέρμα τους, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενδυμάτων.

Όπως μάλιστα αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, "Κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια

κουνέλια και 40-50 εκατομμύρια άλλα ζώα σκοτώνονται για τη γούνα τους, είσαι έτοιμος/μη να αναλάβεις την ευθύνη για τον θάνατο αυτών των αθώων ζώων;

Τα περισσότερα από αυτά εκτρέφονται κάτω από φρικτές συνθήκες. Εγκλωβισμένα σε συρμάτινα κλουβιά και εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τα ζώα υποφέρουν από έντονη κατάθλιψη και στρες, παρουσιάζοντας εκτός των άλλων νευρωτική, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, όπως επιτόπιους βηματισμούς, ατελείωτους κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, αυτο-ακρωτηριασμό, ακόμη και κανιβαλισμό.

Στο τέλος, τα περιμένει ένας φρικτός θάνατος που περιλαμβάνει μεθόδους όπως ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, κτυπήματα στο κεφάλι και εισπνοή τοξικού αερίου για να μην καταστραφεί η γούνα".

Τονίζουν μάλιστα πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ζώα έχουν τις αισθήσεις τους όταν τα γδέρνουν, γεγονός που καθιστά ακόμη μεγαλύερο το βασανιστήριο.

Δείτε φωτογραφίες του thestival από τη διαμαρτυρία:

Keywords
Τυχαία Θέματα