Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζει σήμερα η επιβολή προστίμων για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Στην αυστηροποίηση των ελέγχων για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, προχώρα από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά από περίπου έναν μήνα πιλοτικής εφαρμογής.

Μέχρι τώρα οι άνδρες και γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας έδιναν στον παραβάτη μια προειδοποιητική κλήση, ωστόσο από σήμερα θα δίνουν κανονική.

"Μετά από περίπου έναν μήνα πιλοτικής εφαρμογής, πλέον θα έχουμε κανονικούς ελέγχους και αν υπάρχουν προβλήματα θα επιβάλλονται πρόστιμα", ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr,

η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου επισημαίνοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να μάθει ότι στις μπλε θέσεις παρκάρουν δωρεάν οι μόνιμοι κάτοικοι και στις άσπρες οι επισκέπτες καταβάλλοντας το αντίστοιχο τίμημα.

Παράλληλα η κ. Αγγελίδου τόνισε πως η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική.

"Ο κόσμος ενημερώνεται και το εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό. Έχει ανταπόκριση. Υπάρχει βέβαια και η γκρίνια γιατί είναι κάτι διαφορετικό , κάτι καινούργιο ωστόσο όταν περάσει μία περίοδος εφαρμογής θα δουν τα οφέλη και οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Τέλος να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί από κατοίκους των δύο κοινοτήτων που εφαρμόζεται στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης περίπου 2000 αιτήσεις για τα νέα σήματα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξακολουθούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις μόνιμων κατοίκων με το σήμα "Θ", ωστόσο στη συνέχεια αν θέλουν να έχουν δωρεάν θέση στην περιοχή τους θα πρέπει να αποκτήσουν την ειδική κάρτα μόνιμου κάτοικου του THESi.

Keywords
Τυχαία Θέματα