Δ. Κουτσούμπας: Δε χρειάζονται εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Εθνικιστικά χαρακτήρισε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του κόμματος για την ονομασία των Σκοπίων.

«Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την στείρα ονοματολογία. Ήταν πάγια θέση του ΚΚΕ, από το 1992. Ο όρος “Μακεδονία”, εάν χρησιμοποιηθεί στην ονομασία της γειτονικής δημοκρατίας, θα πρέπει

να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό», τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ακόμη πως «θα πρέπει ταυτόχρονα να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, σε προϋποθέσεις για μία λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, από σωβινισμούς, που θα υπερασπίζεται, δηλαδή, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, μακριά από αλλαγές συνόρων κ.λπ.».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στα συλλαλητήρια τόνισε ότι «δεν θεωρούμε ούτε τα συλλαλητήρια, τα εθνικιστικά, ότι χρειάζονται, όπως δεν χρειαζόντουσαν το 1992. Πόσο μάλλον σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε για το Σκοπιανό: «Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση, αυτή την περίοδο, και ως ένα βαθμό και η κυβέρνηση των Σκοπίων, αντίστοιχα, υφίστανται ισχυρές πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα, εκ μέρους κυρίως των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Επείγονται οι δυνάμεις αυτές για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί, ειδικά εδώ στα Βαλκάνια, είναι πάρα πολλοί ισχυροί.

Συγκρούονται μεγάλα οικονομικά - γεωπολιτικά συμφέροντα. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την επιρροή που παραδοσιακά είχε, έτσι κι αλλιώς, στον χώρο των Βαλκανίων και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να αποσπάσουν χώρες από την επιρροή της Ρωσίας, να τις εντάξουν στον ονομαζόμενο ευρω-ατλαντικό άξονα, στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. Μύλος, δηλαδή».

Keywords
Αναζητήσεις
θεση του κουτσουμπα για την μακεδονια και τις απεργιες
Τυχαία Θέματα