Χουλιαράκης: Οι τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο στις αγορές

Τους στόχους της κυβέρνησης με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, τονίζοντας πως αυτός δεν ήταν η υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Δεδηλωμένος στόχος ήταν η καθαρή καταγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων και η σαφής δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν σταδιακά από τα μέσα του 2018 και μετά. Αυτά τα έχω αναφέρει πολλές φορές. Αυτά είπα και στον Economist» τόνισε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Ο κος

Μητσοτάκης έχει κακούς συμβούλους» είπε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τον Γ. Χουλιαράκη, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημασία της σαφήνειας στα μέτρα για το χρέος τώρα είναι ότι αποτελεί κρίσιμο μέγεθος στην πορεία της χώρας προς τις αγορές. Δεύτερος λόγος ήταν γιατί η έξοδος στις αγορές δεν είναι στιγμιαία κίνηση αλλά μακρά διαδικασία που θα οικοδομηθεί πολλούς μήνες πριν το τέλος του προγράμματος.

«Ένα χρόνο πριν βγει από το πρόγραμμα η Πορτογαλία είχε 200 μονάδες βάσης υψηλότερα επιτόκια από αυτά που έχει σήμερα η Ελλάδα», σημείωσε και προσέθεσε «Η έξοδος στις αγορές προϋποθέτει πρόοδο σε τρία πεδία: δημοσιονομική σταθερότητα-μεταρρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και δημιουργία αποθεματικού»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση έχει πετύχει υπεραποδόσεις στα δημοσιονομικά. Σε ότι αφορά το θέμα του χρέους μνημόνευσε τις αποφάσεις του Eurogroup, ενώ για το αποθεματικό τόνισε ότι η Ελλάδα θα παίρνει χρήματα για να βγει από την επιτροπεία με ασφάλεια.

Ερωτηθείς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν είναι επαρκής η σαφήνεια σε όσα αποφάσισε το Eurogroup για το χρέος απάντησε ότι αυτό αξιολογείται ήδη θετικά από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα