Χωρίς λεωφορεία για 9η ημέρα η Θεσσαλονίκη- Το μεσημέρι η κρίσιμη συνεδρίαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Με ΙΧ, ταξί ή και με τα πόδια καλούνται να μετακινηθούν για ένατη συνεχόμενη ημέρα οι Θεσσαλονικείς, ελλείψει αστικών λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και σήμερα πρόκειται να λάβουν νέες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με δεδομένο ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να εισρεύσουν χρήματα στον Οργανισμό και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης,

έχει ήδη υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να δοθούν στον ΟΑΣΘ τα χρήματα που οφείλονται από την απόφαση της διαιτησίας της 8ης Μαΐου και πλέον αναμένεται και η υπογραφή από το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δοθούν στον ΟΑΣΘ περίπου 4 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Οργανισμού έχει ζητήσει να της καταβληθεί προκαταβολικά τμήμα της τακτικής επιχορήγησης του Ιουνίου- περίπου 1,8 εκ. ευρώ- για να μπορέσει να καλύψει μέρος των οφειλομένων.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες διαδικασίες προχωρήσουν, οι εργαζόμενοι έχουν διαμηνύσει ότι θα δείξουν καλή θέληση για να σταματήσει να ταλαιπωρείται η πόλη. Τις τελικές τους αποφάσεις θα λάβουν σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι. Εφόσον οι εξελίξεις είναι θετικές, ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λήξει η επίσχεη εργασίας ακόμη κι εντός της ημέρας, ωστοσο, αυτό θα το γνωρίζουμε το μεσημέρι, οπότε και οι εργαζόμενοι θα γνωστοποιήσουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα