Χαράτσι στα καλλυντικά ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Ένα νέο χαράτσι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, στην αγορά καλλυντικών, που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για νέο διαφοροποιημένο «τέλος», που θα αποδίδεται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και θα είναι κλιμακωτό.

Μέχρι στιγμής οι εταιρείες των καλλυντικών απέδιδαν εισφορά ύψους 1%.

Η νέα τροποποιημένη εισφορά θα θίξει κυρίως τα καλλυντικά µε τις υψηλότερες πωλήσεις, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι εταιρείες στις οποίες

ανήκουν θα καταβάλλουν και τα μεγαλύτερα ποσά.

Το κόστος του νέου χαρατσιού, θα έχει αναδρομική ισχύ και θα καταβληθεί αναδρομικά από τις αρχές του 2018.

Το χαράτσι θα είναι κλιμακωτό με συντελεστές που θα αυξάνονται για τα ποσά που θα ξεπερνούν τις 100.000, 5.000.000 και πάνω από 5.000.000 ευρώ ετησίως.

Εκτιμάται βέβαια πως το νέο χαράτσι θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές και ειδικότερες στις τσέπες του γυναικείου πληθυσμού, που πιθανώς θα δουν τα αγαπημένα καλλυντικά τους να ακριβαίνουν, αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.

Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι πλέον το «τέλος» θα πληρώνεται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και όχι γενικότερα στα ταμεία του κράτους, µε αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα εργαστήρια που διαθέτει, ενώ θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση περισσότερων και καλύτερων ελέγχων στα καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα