Χαλκιδική: Τουλάχιστον 2.000 διαμερίσματα και κατοικίες μισθώνονται παράνομα για 120 ημέρες

Παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές η Χαλκιδική, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια προσέλκυσε περίπου 350 εκατ. ευρώ για αγορές, κατασκευές και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Tornos News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, «η Χαλκιδική έχει 54.000 ξενοδοχειακές κλίνες, 40.000 ενοικιαζόμενων και 10.000 θέσεις camping. Με τις νέες επενδύσεις προστίθενται 2.500

κλίνες 5*».

Ως προς την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής χρονιάς, ο κ. Τάσιος σημειώνει πως το ξεκίνημα βρίσκεται στα επίπεδα του 2016 και εάν υπάρξει κάποια διαφορά προς τα πάνω θα φανεί στο τέλος Οκτωβρίου. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι πολλές κρατήσεις έγιναν με εκπτώσεις στα πακέτα της τάξης του 15-25%.

Σχετικά με τον φόρο διαμονής από το 2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αναφέρει στο Tornos News ότι θα επιβαρύνει το τουριστικό πακέτο από 5% έως 15%, κάτι που αποτελεί ήδη τροχοπέδη στις συζητήσεις για την υπογραφή συμφωνιών το 2018. Ο κ. Τάσιος τονίζει ότι ο φόρος αυτός δεν πρέπει τελικά να ισχύσει, σημειώνοντας ότι τα έσοδα αυτά μπορούν να βρεθούν από την πάταξη της παραξενοδοχίας. «Μόνο στη Χαλκιδική μισθώνονται παράνομα τουλάχιστον 2.000 διαμερίσματα και κατοικίες για 120 ημέρες. Σας αφήνω να κάνετε μόνοι σας τον υπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τάσιος σχολιάζει τη συνεργασία με την MKG Group για τη δημιουργία Μηνιαίου Παρατηρητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο θα βοηθήσει στη συγκέντρωση και ανάλυση των οικονομικών επιδόσεων των ξενοδοχείων της περιοχής, ώστε να διαμορφώνονται και οι καλύτερες στρατηγικές για τον προορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα