Χαλκιδική: Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες από την φονική θεομηνία περιοχές (ΦΩΤΟ)

Περιοχές της Χαλκιδικής που επλήγησαν από την φονική θεομηνία επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «διευρυμένο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τη βουλευτή Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη και Χρήστο Γιαννούλη, τον περιφερειακό

σύμβουλο Λάζαρο Τόσκα και μέλη της Ν.Ε. Χαλκιδικής έσπευσε στις πληγείσες περιοχές, με στόχο την συμπαράσταση στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και τη συμβολή, με κάθε μέσο, στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή.

Το κλιμάκιο συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Μουδανιών, παρουσία των αρμοδίων φορέων της κυβέρνησης, της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια του επιχειρησιακού συντονισμού όλων των υπηρεσιών και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πολιτών. Όπως σημειώθηκε από τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, η άμεση προτεραιότητα όλων οφείλει να είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων και η αποκατάσταση όλων των ζημιών, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε στη συνέχεια σε δύο ομάδες, με την πρώτη να κατευθύνεται στη Σιθωνία για την αυτοψία των καταστροφών στα σημεία που επλήγησαν εκεί και τη δεύτερη στην περιοχή της Καλλικράτεια, η οποία επίσης δοκιμάστηκε έντονα».

Στο σημείο βρέθηκε και η βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία με ανάρτηση της στο facebook, τονίζει πως η καταγραφή των ζημιών πρέπει να γίνει τάχιστα.

"Οι εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής στην Χαλκιδική ειναι σοκαριστικές.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι φυσικές καταστροφές που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, είναι μια υπενθύμιση του ότι πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Να αναζητήσουμε τρόπους θωράκισης της χώρας έναντι τέτοιων φαινομένων.

Η καταγραφή των ζημιών πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να αποζημιωθούν οι πληγέντες", αναφέρει η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει:

"Βρεθήκαμε με το Γιάννη Αμανατιδη, το Χρήστο Δουίτση και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα Νέα Φλογητά στην Ακτή Διονύσιου και στα Νέα Πλάγια.

Μιλήσαμε με κατοίκους και επαγγελματίες τις περιοχής, διαπιστώσαμε ελλιπή μέτρα στην καταγραφή και αντιμετώπιση των ζημιών οι οποίες είναι μεγάλες.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και ζημιές σε προϊόντα στις αγροτικές περιοχές.

Η καταγραφή των ζημιών πρέπει να γίνει τάχιστα".

Keywords
Τυχαία Θέματα