Χαλκιδική: Εγκαινιάστηκε το δημοτικό σχολείο Γερακινής από τον Στ. Πιτσιόρλα (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Γερακινής – Καλυβών από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και τον δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο.

Τον αγιασμό των νέων εγκαταστάσεων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος, ενώ παρέστησαν η βουλευτής Σ. Βλάχου, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, η Διευθύντρια Α'θμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Παπανικολάου και άλλοι επίσημοι.

Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό

οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.885.457 €.

Το κτίριο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για εκπαιδευτικά κέντρα με ανεξάρτητο χώρο φαγητού, κυλικείο, ασανσέρ και δυο κλιμακοστάσια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013).

Πηγή: halkidikinews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα