Αθήνα: Ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά σε ξενοδοχείο

Οι εικόνες από το ξενοδοχείο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης, 05.12.2019, ξέσπασε φωτιά, σόκαραν το πανελλήνιο και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

Ο νεότερος απολογισμός δείχνει πως από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου με τους καπνούς να “πνίγουν” γρήγορα τον 6ο και 7ο όροφο υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.

Ωστόσο η νέα –και πολύ σοβαρή– εξέλιξη, είναι πως στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο έχει βρεθεί εύφλεκτο

υγρό! Κάτι το οποίο καθιστά το ενδεχόμενο εμπρησμού ως ένα σενάριο που, πλέον, εξετάζεται πολύ σοβαρά από τις Αρχές.

Η κατάσταση των τραυματιών από την φωτιά στο ξενοδοχείο

Πιο σοβαρά είναι μια 24χρονη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα